LGTBI

Navigation Bar

LGTBI

La no discriminació per motius d’orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere pot afectar diversos àmbits sensibles de la vida de qualsevol persona

Above Content Body

Content Core

Al llarg de la nostra història les persones que han sortit de la “norma” social i culturalment  establerta, han estat, sovint, assenyalades i estigmatitzades. Aquesta estigmatització no ha deixat de banda aquelles persones que no s’han definit ni sentit “còmodes” dins de l’expressió, identitat de gènere i orientació sexual normatives. Aquest fet ha comportat que moltes d’elles hagin patit incomprensió i discriminació per aquest motiu. El que avui coneixem com a LGTBIfòbia.

Davant d’aquesta situació, la lluita organitzada i històrica que han portat a terme els col·lectius de lesbianes, gais, trans, bisexuals, intersexuals i més, ha aconseguit que es fes un pas de gegant en la lluita contra la discriminació, sobretot  a nivell legal. Tot i que encara són moltes les tasques a fer per tal d’erradicar l’LGTBIfòbia i  garantir els drets de les persones LGTBI+, la Llei 11/2014, per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, trangèneres i intersexuals i per eradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia,  aprovada pel Parlament de Catalunya, ha emplaçat i aportat noves eines per tal que, des de les administracions publiques, es pugui vetllar per garantir i preservar els seus drets.

Per aquest motiu, des de l’Ajuntament de Premià de Dalt es vol incloure un annex de LGTBI dins del Pla d'Igualtat vigent amb l'objectiu de garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, trans i intersexuals i alhora per erradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia, construint entre tots un Premià de Dalt més just, divers i respectuós.


 

Documents d'interès:

Protocol que desplega el deure d’intervenció del personal de les administracions públiques catalanes per a fer efectiu l’abordatge de l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia a Catalunya

 

Below Content Viewlet

Document Actions