Oficina de Català

Navigation Bar

Oficina de Català

Above Content Body

Content Core

L'Oficina de Català de Premià de Dalt depèn del Centre de Normalització (CNL) del Maresme, que forma part del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) i que està compost per deu ajuntaments i el Consell Comarcal del Maresme.
Cliqueu aquí per anar a la seva web.

L'Oficina de Català treballa perquè els habitants, les entitats i les empreses de Premià de Dalt puguin utilitzar la llengua catalana en tots els àmbits. Amb aquest objectiu, l'Oficina de Català atén les seves necessitats de formació, d'assessorament o de gestió lingüística a través dels següents serveis.

 

Assessorament lingüístic

Per resoldre dubtes i escriure en català amb seguretat

  • atenció de consultes lingüístiques.
  • informació sobre recursos lingüístics.
  • informació sobre eines informàtiques en català.
  • disponibilitat de models de documents per a associacions i empreses.

 

Dinamització

Perquè el català sigui present en tots els àmbits.

  • plans a mida per a empreses i entitats que volen iniciar un procés de normalització lingüística.
  • anàlisi lingüística de l´organització.
  • pla de formació del personal per adequar el seu nivell de català a les necessitats del lloc de treball.
  • assessorament lingüístic.

 

Programa “Voluntariat per la llengua”

El programa “Voluntariat per la llengua” pretén fomentar l'ús de la llengua catalana en les relacions personals. Facilita que les persones que tenen coneixements de llengua catalana es llancin a parlar-la en totes les situacions, i que les persones que parlen habitualment català no canviïn de llengua innecessàriament.“Voluntariat per la llengua” posa en contacte una persona que parla habitualment català amb una altra que en té coneixements bàsics i que vol parlar-lo, perquè es trobin i parlin on vulguin, quan vulguin i del que vulguin, durant un mínim de 10 hores.

Amb l'objectiu de facilitar que la societat es faci coresponsable d'aquest foment de l'ús del català, el programa s'ha estès a comerços i entitats. Així els comerços i establiments de serveis es comprometen a atendre les persones que se'ls adrecin en català en aquesta llengua, i a facilitar que realment pugui ser així. I les entitats hi col·laboren amb l'aportació de voluntaris i aprenents al programa i amb l'organització d'actes i esdeveniments que tenen per objectiu facilitar el coneixement de la cultura catalana en els seus aspectes més variats.

El programa “Voluntariat per la llengua” fomenta la convivència i la cohesió social, que vol contribuir a fer del català la llengua comuna de la societat en un context de diversitat cultural. Per apuntar-s'hi i per tenir més informació, feu clic aquí, o aquí.


Tècnica: Núria Saavedra

Plaça del Mil·lenari, 2
Telèfon: 93 693 15 93

Contacteu per correu electrònic a la següent adreça electrònica
Horari d'atenció al públic: De dilluns a dijous, de 10:00 a 13:00h

Below Content Viewlet

Document Actions