Arrela't a Sant Jordi

Navigation Bar

Arrela't a Sant Jordi

El festival Arrela’t va néixer al setembre de l’any 2015, coincidint amb la celebració de l’Aplec de Sant Mateu. És un ampli programa d’activitats per a donar impuls a la Cultura Popular i Tradicional catalana i del món, tot fomentant la participació ciutadana i la cohesió social.

Above Content Body

Content Core

Des de l'àrea de Cultura s'han unificat l'Arrela't a la Cultura i la commemoració de la Diada de Sant Jordi, esdevenint una programació cultural en què conviuen propostes musicals emergents, tallers per a infants, propostes gastronòmiques i que inclou un Market.

Des de Cultura es vol ajudar a difondre diferents elements de la nostra identitat, promoure la participació i l'interès per la cultura popular i tradicional del país, així com també la d'altres llocs i fomentar la cohesió social a través de l'educació, la cultura, els costums i les tradicions.

Orígens

Inicialment l’Arrela’t es va fer al parc Felicià Xarrié, però després es va traslladar a l’espai de Can Verboom, situat geogràficament a la part central del terme municipal, amb aparcament i ben comunicat a peu amb tots els barris de Premià de Dalt. I des del 2023 es fa als jardins de Can Figueres.

L'Arrela't té dos àmbits principals: la cultura popular, barrejant tant elements de creació contemporània com altres d'arrel tradicional, la participació ciutadana i l'ampliació de la base social de la cultura.  Així mateix, té també un caràcter interdisciplinari i aglutina diferents llenguatges: música, art, dansa, circ, gastronomia...

Descarregueu-vos el programa d'activitats de l'Arrela't a Sant Jordi 2024 en aquest ENLLAÇ.

 

Reportatge de Premià de Dalt Media sobre l'edició 2023

 

 

Reportatge de Premià de Dalt Media sobre l'Arrela't a Sant Jordi 2021 


 

Altres commemoracions de Sant Jordi a Premià de Dalt

Any 2020

 

La idea és mantenir un programa essencial d’activitats al poble, en aquesta ocasió, virtuals. Aquí teniu les diferents proppostes: 

Els nostres contes:

Conte musicat 'La Mila i la Viola'

Descarregueu-vos el conte infantil i el retallable del conte

Engalanar els balcons i finestres 

El dia de Sant Jordi decoreu amb dibuixos i decoracions relacionades amb aquesta diada. Poden ser roses, llibres, princeses, cavallers, dracs... fets amb paper, cartró, fusta... totes les idees són vàlides! Feu una foto i la pengeu a les vostres xarxes socials amb l’etiqueta #sSantJordiConfinat o #premiàdedalt

Quin llibre ens recomanes?

Des de Comunicació proposem reinventar-nos Sant Jordi amb una activitat participativa i virtual: 'Per Sant Jordi, quin llibre recomanaries?'. 

Com participar-hi?

Només heu de llegir un llibre, fer un dibuix de l'argument o bé fer-vos una foto amb la portada del llibre i enviar-ho per correu electrònic a Comunicació, indicant-nos el títol del llibre i el seu autor.

Publicarem totes les fotos i dibuixos a les xarxes socials municipals.

Així tindrem una guia de recomanacions per a totes les edats feta pels veïns i veïnes de Premià de Dalt. 

 

La llegenda de Sant Jordi

Com fer la teva pròpia Llegenda de Sant Jordi?

Descarregueu-vos el retallables fent clic a les imatges 

 

Manualitats

Vídeo tutorials (els trobareu al canal d'Instagram del PIJ La Fletxa):

Fes la teva rosa de paper! 

T’explico un conte? 

Cuina el teu propi pa de Sant Jordi 

 

Sopa de lletres cultural (descarregable)

Com fer un Haiku

Fes el teu propi instrument, amb en Jaume Batlle

 

Biblioteca virtual

Guia de novetats

Històries per dibuixar amb la Mireia Pujol (il·lustradora) i la mOn Mas (narradora) A través de les nostres xarxes socials podràs seguir aquesta iniciativa on et proposem crear una història amb tu des de casa. La narradora mOn Mas i la il·lustradora Mireia Pujol et convidaran a dibuixar per a construir-la a partir de 3 paraules. Ens trobem dijous 23 d'aril i el dia 30 per a escoltar-les!

  

Llibres electrònics eBiblio

Microcontes familiars (vídeo)

Concurs 'Fes el teu llibre de Sant Jordi' (xarxes socials)

Il·lustra la teva història

 

Entitats i Sant Jordi

Confinament poètic de Can Vallerià

Música amb La Calaixera

Música amb en Jaume Batlle i l'Adrià Barazón

Below Content Viewlet

Document Actions