Persones vulnerables

Navigation Bar

Persones vulnerables

Premià de Dalt garanteix l’atenció social a les persones vulnerables. Es reforça el servei d’atenció domiciliària amb una empresa professional del poble

Above Content Body

Content Core

Des dels Serveis Socials municipals s’ha establert un protocol d’emergència i actuació arran de la pandèmia del Coronavirus amb l’objectiu de garantir l’atenció social bàsica a les persones vulnerables de Premià de Dalt, en el marc de la fase emergència 1 del PROCICAT.

El protocol facilita la identificació i prioritza aquelles situacions urgents que no poden prescindir de l’atenció dels Serveis Socials o noves emergències socials arran del COVID-19, especialment les persones en situació de vulnerabilitat.

Es reforçarà el seguiment de les persones possiblement aïllades que presentin perfils de vulnerabilitat, sobretot si es troben en una situació d’aïllament preventiu, tot i que el seguiment sanitari es fa a través de Salut.

L’Ajuntament coordinarà les entitats socials o voluntariat de Premià de Dalt que pugui donar resposta i suport en cas de cada necessitat.

En el supòsit de persones afectades o aïllades preventivament, es reforçarà el seguiment preventiu i proactiu telefònic en coordinació amb els serveis sociosanitaris.


Reforç extraordinari del Servei d’Atenció Domiciliària

L’Ajuntament amplia aquest servei amb l’empresa local responsable de l’Espai Respir que ha hagut de tancar portes com a mesura preventiva. D’aquesta manera, amb aquest reforç s’ofereixen serveis de suport a domicili, servei de respir (centre de dia) en horari de 9 a 17h, serveis de dutxa geriàtrica i dinar inclosos, a banda de suport psicològic tant a les persones usuàries del Respir sense suport familiar com a famílies vulnerables detectades les 24 hores del dia.

També es lliuraran tiquets Enfresca’t per donar suport a famílies amb necessitats d’aliments i es sol·licitarà a la Diputació de Barcelona noves targes moneder. I s’augmentarà la instal·lació de serveis de teleassistències domiciliàries, a petició de les demandes de familiars que requereixin aquest suport per a persones grans.

Quins són els col·lectius de risc?

 • Famílies amb infants en situació de risc social
 • Persones grans soles
 • Persones adultes que tinguin persones dependents al seu càrrec
 • Persones amb diversitat funcional
 • Persones amb malaltia crònica
 • Persones amb malaltia mental
 • En general, totes les persones que, com a conseqüència del confinament/aïllament veuen afectada la seva situació i entorn familiar.

Fins que acabi la situació d’emergència, es prioritzaran les accions següents:

 • Situacions d’emergència social
 • Serveis d’Atenció Domiciliària (SAD)
 • Serveis de menjador
 • Alimentació bàsica
 • Atenció a menors en situació de risc

També es compta amb el suport de l’Àrea Bàsica de Serveis Socials del Consell Comarcal del Maresme i s’activa un canal per rebre demandes d’ajuda i per a donar informació via telemàtica.

Below Content Viewlet

Document Actions