Comitè Municipal d'Emergències

Navigation Bar

Comitè Municipal d'Emergències

Creat el 12 de març de 2020 arran de les noves mesures preventives pel Coronavirus aprovades pel Govern de Catalunya.

Above Content Body

Content Core

L’Ajuntament de Premià de Dalt va posar en marxa dijous 12 de març de 2020 el Comitè de Municipal d’Emergències, un òrgan executiu que té per objectiu fer un seguiment exhaustiu del coronavirus al municipi. Està presidit per l’alcalde, Josep Triadó, i en formen part el primer, segon i tercer tinents d’alcalde, Alejandro Costa Urigoitia, Carles A. Medina i Josi Duran, respectivament, així com els regidors/es de Salut, Marta Bosch; Seguretat Ciutadana, Ginés Marín; Acció Social, Isabel Sola; la Secretària municipal, Mireia Boté; la cap dels Serveis Tècnics, Montserrat Presas; la cap de Gabinet, Mònica Farré; el cap de la Policia Local, José María Sevillano, i el tècnic municipal de Salut, Josep Antolí.

La primera decisió que va prendre el Comitè va ser la del tancament dels equipaments municipals i l’ajornament o suspensió de les activitats programades pel Consistori durant els següents 15 dies per evitar la propagació del Coronavirus.  Posteriorment, també es va establir el tancament de tots els parcs infantils i zones d’esbarjo del municipi. Un cop tancats, tots els parcs infantils i zones d’esbarjo s’han desinfectat degudament de forma preventiva.

Des de la regidoria d’Acció Social, es garanteixen els àpats dels infants vulnerables durant tot el període d’excepcionalitat en què les escoles estan tancades i per tant no funcionen els menjadors escolars. També s’incrementen les trucades de telèfon proactives a persones grans, el col·lectiu més vulnerable, per a conèixer exactament la seva situació i fer l’acompanyament emocional necessari i s'atorgaran els tiquets del programa Enfresca't perquè les famílies vulnerables comprin el menjar fresc que necessitin.

Pel que fa als establiment comercials que sí poden obrir portes, aquests hauran de complir les mesures de seguretat quant a distàncies entre persones (mínim 1m) i màxim nombre d’elles a l’interior del local.

La Policia Local de Premià de Dalt vetllarà pel compliment de totes les mesures de seguretat i prevenció.

El Comitè de Crisi estarà en contacte telemàtic de forma permanent i habilitarà reunions presencials quan calgui. 

Des de l’Ajuntament fem una crida a la responsabilitat i solidaritat dels veïns i veïnes de Premià de Dalt perquè es quedin a casa i únicament surtin quan sigui del tot imprescindible. Perquè evitar el contagi per coronavirus depèn de tothom. Així que adopteu aquestes mesures preventives i us protegireu vosaltres i la resta #JoEmQuedoaCasa #AplanemlaCorba

Below Content Viewlet

Document Actions