Notícies

Navigation Bar

Restaurats diversos documents de l'Arxiu Municipal

Concretament, onze documents que ha restaurant l'Antoni Esparó Torras.

Above Content Body

Content Core

El proppassat dia 29 de desembre de 2022 vàrem rebre els 11 documents de l’arxiu municipal restaurats pel Sr. Antoni Esparó Torras. L’actuació, que ha costat 3.160 € s’ha dut a terme gràcies a la subvenció, d’un 100% de l’import, de la Diputació de Barcelona, en el marc de l’Oficina de Patrimoni Cultural, xarxa d’arxius municipals.

Els documents restaurats daten entre 1857 i 1928 i formen part de la documentació històrica de conservació permanent. Amb les vicissituds dels anys, s’havien infectat amb fongs i s’estaven desintegrant, de manera que necessitaven una restauració urgent.

La restauració és una feina artesanal, i en aquest cas ha consistit bàsicament en l’eliminació d’aquests fongs, de la pols i de la brutícia acumulada i en el reforçament del paper de base. La informació que constava en les parts malmeses no la podem recuperar, però amb la intervenció hem aconseguit frenar el procés de degradació de la documentació.

L'arxiu municpal mostra la seva satisfacció per haver pogut fer aquesta actuació i agraeix molt la feina feta pel restaurador Toni Esparó Torras i el suport econòmic rebut per part de la Diputació de Barcelona per a poder-la fer.

         

 

Below Content Viewlet

Document Actions