Notícies

Navigation Bar

En marxa la commemoració del centenari de les normes ortogràfiques a Premià de Dalt

La Biblioteca Jaume Perich organitza una exposició i un seguit d'activitats

Above Content Body

Content Core

Inauguració exposició  logotip commemoratiu

El Consorci per a la Normalització Lingüistica (CPNL), a través dels Centres de Normalització Lingüística i de les oficines de català, està duent a terme una important tasca de normalització de la llengua catalana a tot el territori. Tasca que va de la formació, amb els cursos i tallers de català per a adults; assessorament, amb correccions i assessorament lingüístic a ajuntaments, entitats i particulars; dinamització d'empreses, entitats i comerços, amb campanyes adreçades a fomentar l'ús del català; fins a la cohesió social, amb el programa del Voluntariat lingüístic.
Tot això ho podem portar a terme perquè l'any 1913 dinou membres de l'Institut d'Estudis Catalans(IEC) van establir les Normes Ortogràfiques de la nostra llengua, un conjunt de 24 regles que pretenien codificar el sistema ortogràfic català i ordenar el desgavell ortogràfic que hi havia fins aquell moment.
Podem dir amb certesa que la nostra ortografia actual, allò que ensenyem als nostres alumnes, allò que s'ensenya als nostres fills a l'escola, és fruit d'aquestes Normes de fa cent anys; per tant, formen part de les nostres arrels lingüístiques, ja que van fer del català una llengua equiparable a altres llengües europees.

Per tot això, la Biblioteca Jaume Perich i Escala i l'Oficina de Català de Premià de Dalt han volgut retre homenatge a la commemoració del Centenari de les Normes Ortogràfiques amb una exposició que es va inaugurar dilluns 5 de maig,  i que romandrà a la Biblioteca fins al 30 de maig.
Després de la inauguració, es va fer un petit pica-pica, gentilesa de l'Ajuntament de Premià de Dalt, i una partida d'Scrabble gegant, dirigida per l'Octavian i l'Arola, de la Federació Catalana d'Scrabble.

A més, durant tot el mes de maig, hi ha programades diferents activitats per celebrar encara més aquesta commemoració. (Consulteu l'Agenda de l'Ajuntament o pregunteu a la Biblioteca o a l'Oficina de Català).

La propera activitat té lloc dimecres 7 de maig, a les 18.00 h. Es tracta del Superdictat, a la Sala d'Actes de la Biblioteca Jaume Perich i Escala. No us el perdeu!!!

Consulteu en aquest document tota la programació que ha elaborat la Biblioteca per celebrar aquest aniversari tan especial.

Programa d'activitats

Programa d'activitats

Fitxer: activitats_100anysnormesortografiques.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 1
Mida: 45,13 kB

Exposició

Exposició

Fitxer: exposicio_biblioteca.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 1
Mida: 26,53 kB

Below Content Viewlet

Document Actions