Inici > Àrea serveis personals > Cultura/Patrimoni > Biblioteca Jaume Perich
BIBLIOTECA JAUME PERICH
Logotip Biblioteca  
 
EdificiBreu història
La Biblioteca Jaume Perich i Escala es va inaugurar el 28 de juny del 2003. L'any 2006 es va batejar amb el nom del dibuixant, que havia estat veí del municipi. La família Perich va fer donatiu d'un important llegat documental (més de 1.000 llibres i revistes), que serveixen de base a la secció especialitzada en humorisme gràfic i còmic polític. Fruit d'aquest projecte, l'any 2010 neix la web http://www.humoralart.com dedicada a la difusió del fons especialitzat i al foment de la lectura de còmics de caire social i polític.
 
A la Biblioteca Municipal procurem satisfer tot tipus de consultes, ja sigui d'àmbit local o general. Per això comptem amb un fons de més de 28.000 documents, amb una acurada tria d'obres de referència sobre totes les matèries.
Disposem també de llistats d'adreces electròniques que estructuren de forma sistemàtica els recursos d'Internet. Podeu fer-nos arribar les vostres consultes de forma presencial, per telèfon, correu electrònic o a través de les xarxes socials Facebook i Twitter.
 
Icones Facebook i Twitter
 
 
La Terrasseta
Cada mes posem a la teva disposició les novetats a través del butlletí La Terrasseta. Consulta-la al Facebook de la Biblioteca.

Guies de Lectura

D'aquestes, en trobareu d'humorisme gràfic, autors locals, etc. Tanmateix, la nostra idea és anar-ne fent de tots els autors locals i de còmic polític

 
SERVEIS
 • PRÉSTEC. És gratuït. Per a fer-se el carnet només cal omplir un imprès i presentar el DNI o el passaport. Tanmateix, els menors de 14 anys necessiten l'autorització del pare o la mare. El carnet us servirà per a totes les biblioteques de la Xarxa. Cada usuari es pot emportar:
  • Es poden agafar fins a 30 documents (15 llibres, i 15 audiovisuals), durant 30 dies
  • Es pot realitzar un total de 3 renovacions

  Podeu prorrogar i reservar documents fent clic aquí .

 • Préstec interbibliotecari. Des de la Biblioteca de Premià de Dalt us podem portar llibres d'altres biblioteques. El Servei de Biblioteques de la Diputació de Barcelona té establerta una taxa d'1,20€ en concepte de transport per document demanat.

 • Xarxa WIFI. Disposem de diferents Pc's amb connexió a Internet. Cal demanar hora presentant el carnet de lector. Per a gaudir del servei de Wi-FI només es necessita el carnet de la biblioteca.

 • Fotocòpies. Podeu realitzar fotocòpies dels documents de la Biblioteca: 0,10€ per pàgina en b/n, ó 0,30€ per pàgina en color) i gravar (1,50€ el disquet, ó 2€ el CD-ROM). Els preus són públics i fixats pel Servei de Biblioteques. 
   

perich

ESPECIALITZACIÓ EN CÒMIC POLÍTIC

Des del 2006 la Biblioteca està especialitzada en còmic polític, entenent com a tal el còmic polític i social i l'humorisme gràfic. D'entrada comptem amb més de 1.400 documents, 1.100 dels quals pertanyen al llegat de la Família Perich Amb motiu de l'especialització organitzem periòdicament presentacions de llibres, exposicions, tallers, concursos...

ALTRES
 • La memòria dels dibuixants

Jordi Artigas és escriptor i historiador de cinema, soci de la Societat Catalana de Comunicació de l'Institut d'Estudis Catalans, i de l'entitat Cinema Rescat. Actualment publica a El Còmic de la Premsa Comarcal, al Butlletí del R. Cercle Artístic i Area Visual. La Memòria dels dibuixants és una comunicació presentada per l'autor al Memorial Democràtic: polítiques públiques de la memòria, i reivindica la memòria dels dibuixants represaliats pel franquisme. L'Ajuntament de Premià de Dalt vol donar suport a Jordi Artigas en la seva tasca d'investigació. Podeu trobar el text de la comunicació aquí

 • Formació d'usuaris

Amb el programa Exploradors de biblioteques del Servei de Biblioteques de Diputació de Barcelona, ens adrecem a les escoles per ensenyar els alumnes a utilitzar els recursos informatius en diferents sessions. Cada curs presentem aquest projecte als centres d'ensenyament de primària (CEIP's).

Troba el nord: curs d'autoaprenentatge de cerca bàsica a Internet Es tracta d'un curs, adreçat a persones adultes sense coneixements d'internet. En format powerpoint i amb instruccions d'audio, el curs inclou terminologia bàsica necessària en l'ús d'Internet, tipologia de navegadors existents i relació dels principals buscadors, entre altres. Té una durada aproximada d'uns 20-30 minuts, però permet que cada usuari avanci en el curs en funció del seu propi ritme d'aprenentatge. Conté un test final per avaluar els coneixements. Els usuaris de la Xarxa de Biblioteques Municipals poden obtenir un diploma com a reconeixement de l'aprenentatge adquirit.

 • Activitats d'animació a la lectura. Mensualment realitzem un seguit d'activitats per tal de fomentar la lectura entre els més petits, i per a desvetllar l'interès per la cultura en general entre els adults: hores del conte, taller de manualitats, conferències, presentacions de llibres, etc.

(

 
Dades de l'àmbit

Regidor: Marc Tintoré
Director: Aleix Busquets
Riera de Sant Pere, 88 (al costat de Can Figueres)

Horari d'obertura al públic:
A l'estiu (aproximadament del 15 de juny al 15 de setembre):
de dilluns a divendres, de 15 a 21h
A l'hivern (aproximadament del 16 de setembre al 14 de juny):
dimarts i dijous de 10 a 13h; dissabtes de 9.30 a 13.30h; i de dilluns a divendres de 16 a 20.30h
Telèfon: 93 751 47 71
Fax: 93 751 76 84
Contacteu per correu electrònic a la següent adreça electrònica

OFICINES

OAC
Plaça de la Fàbrica, 1
Tel: 93 693 15 15
oac@premiadedalt.cat

Policia Local
Plaça de la Vila, 1
Tel: 93 693 15 00
policia@premiadedalt.cat
Ocupació i Promoció Econòmica
Plaça del Mil.lenari, 5
Tel: 93 693 15 90
ocupacio@premiadedalt.cat
Serveis Socials
Plaça del Mil.lenari, 6
Tel: 93 693 15 91
serveissocials@premiadedalt.cat