Esdeveniments

Navigation Bar

Concert de Primavera amb l'Orquestra de Cambra catalana

Above Content Body

Content Core

Programa

Edvard Grieg (1843-1907, Melodies Elegíaques.

Hubert Parry (1848-1918), Suite Anglesa.

Xavier Turull (1922-2000), Triptic Tonal (en el centenari del seu naixement).

 

Les Melodies Elegíaques van ser originalment escrites per a cant i piano sobre temes del poeta noruec A.O. Vinje i, posteriorment, el mateix compositor les va transcriure per a orquestra de corda. Les dues peces tenen una atraient tendresa i melancolia.

Sir Charles Hubert Hastings Parry fou un erudit, professor i compositor britànic.  Després de graduar-se a Oxford, Parry va treballar en el Royal College of Music com a professor, a partir de 1883 i com a director des de 1895 fins a la seva mort. La seva música va tenir una gran influència en les següents generacions de compositors anglesos com Edgar Elgar i Vaugham Williams.

Xavier Turull, violinista, pedagog i compositor, va ser professor i posteriorment director del Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona. Aquest Tríptic Tonal va ser estrenat per l'OCC en vida del compositor.

Intèrprets

  • Miquel Marin, clarinet
  • Orquestra de Cambra Catalana
  • Joan Pàmies, director

MIQUEL ÀNGEL MARÍN, clarinet  

Es va formar  a Catalunya amb Antoni Sebastià i Juli Panyella al Conservatori Superior Municipal de Barcelona i a Alemanya amb Wolfgang Meyer a la Musikhochschule de Karlsruhe.  

Músic freelance, ha actuat a Europa, Corea i Israel. Solista amb l’Orquestra de València, Polnische Kammerphilarmonie, Orquestra de Cambra del Conservatori de Moscou, Leos Janacek Ostrava, de Brno, de Vila-Seca, do Norte Portugal, Orquestra Simfònica Martinu Zlin, Sori Orchestral Ensemble; ha col·laborat amb els quartets Moyzes,Venus-Kapralova i Dafna. També amb Sariel Maler i Tri@ngle i amb les orquestres Filharmonia de Galícia, Simfònica de Galícia, Simfònica del Vallès i Filharmònica Txeca. Forma part de l’Orquestra de Cambra Catalana, sota la direcció de Joan Pàmies, del Col·lectiu Free’t i del Grup d’Improvisació Musical de Castelló. Ha col·laborat amb compositors com Antoni Sebastià, Eduardo Hubert, Llorenç Barber, Carles Santos, Carles Andreu, Carles Robert, Ramon Humet, Joan Saura, Markus Hechtle, Changwon Park o Imho Park. 


Orquestra de Cambra Catalana

 

L’Orquestra de Cambra Catalana va ser fundada per Joan Pàmies l’any 1986. Durant els seus 35 anys de trajectòria s’ha mantingut fidel als seus principis fundacionals. L’OCC dóna l’oportunitat d’actuar a joves intèrprets al costat d’una plantilla estable de professionals de prestigi; col·labora amb solistes novells del país al costat d’altres noms ja consagrats; ofereix als creadors de l’avantguarda musical la possibilitat d’estrenar les seves produccions i impulsar el seu coneixement i treballa també en la difusió de les obres de Mestres del passat. En el seu extens repertori, que abasta totes les èpoques i compositors, dedica una atenció especial a la interpretació i divulgació de la música catalana.

L’orquestra ha estat també conseqüent amb el rol social que li pertoca dins del seu context vital més immediat. En col·laboració amb les entitats que treballen i administren la gestió cultural accedeix als espais que són més propers als ciutadans per fer arribar la seva música a tots els segments de la població.

L’orquestra ha ofert més de sis-cents concerts al llarg de la seva trajectòria i ha actuat en alguns dels principals auditoris, cicles i festivals de música d’Espanya. També ho ha fet a Albània, França, Itàlia, Irlanda, Polònia, República Txeca, Argentina, Xile, Mèxic, Uruguai, Líban, Tunísia i la Xina.

Solistes del prestigi de Nicanor Zabaleta, Montserrat Cervera, León Ara, Régis Pasquier, Evelyne Dubourg, Montserrat Torrent o Enrica Guarini han actuat en els seus concerts. Aquesta relació es perllonga amb altres noms del panorama actual com Ludmil Angelov, Assumpta Mateu, Young Hee Kim, Jesús Angel León, Marco Fiorini, Montserrat Gascón, Albert Guinovart, Joan Espina, Marta Arbonés, Raquel Castro, Yuval Gotlibovich, Assumpta Cumí, Irene Mas o Alexandre Guerrero. Entre els directors que han conduït l’orquestra destaquen Mihail Angelov, Marçal Gols, Lucien Jean Baptiste, Yukio Kitahara, Milen Nachev, Lluís Vila, Gerard Pastor o Josep Maria Sauret. L’OCC ha enregistrat per a les ràdios i les televisions d’Espanya, França, Argentina, Mèxic i Tunísia i té gravats sis CD amb obres inèdites, fonamentalment de compositors catalans.

L’actuació regular de l’OCC la determinen els cicles de concerts de primavera, estiu i Nadal, i també el cicle Encontres dedicat a la música actual que se celebra al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona.

L’Orquestra s’empara en l’associació del seu nom, és l’orquestra oficial del Festival de Música del Maresme, i compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona, l’Institut Ramon Llull i AIE.


Joan Pàmies, director artístic

Va néixer a Valladolid, ciutat on va cursar els seus estudis musicals. Posteriorment es va traslladar a Barcelona on va continuar els estudis que més tard ampliaria a Barcelona, Brussel·les, Stuttgart i Madrid. La seva trajectòria professional s’ha projectat en les vessants de la interpretació instrumental, la docència i la direcció orquestral i coral. Ha estat professor titular de l’Orquestra Nacional d’Espanya i durant quinze anys va exercir com a catedràtic al Conservatori Municipal de Música Barcelona. És fundador i director de l’Orquestra de Cambra Catalana i ha dirigit  agrupacions corals, simfòniques i de cambra tant a Espanya com a l’estranger entre les quals l’Orquestra de Cambra del Palau de la Música Catalana, l’Orquestra Simfònica d’Astúries, Ciutat de Màlaga, Bètica de Sevilla, Simfònica de Balears, Solistes de Sofia, de Cambra de Riga, Simfònica i de Cambra de Toulon, Simfònica de la Ràdio Nacional de Bulgària, Orquestra de l’Òpera de Burgas, Simfònica de l’Estat de Ramnicu Valcea de Romania, Orquesta SIC, també la  Banda Municipal de Barcelona i Banda Simfònica Municipal de Madrid; i dins de l’àmbit coral el Cor Brahms, la Coral Jacinto Guerrero de Toledo, Cor del Conservatori de Badalona, Coral del Conservatori de Toulon, Cor Diapason, Coral Vallisoletana, Cor femení Actea, Coral de la Basílica de Guadalupe (Mèxic), Nova Ceska Pisen (Rep. Checa) o la Coral Sant Jordi.

 

  • Quan 15/05/2022 de 18:00 a 19:00 (Europe/Madrid / UTC200)
  • On Teatre de la SC Sant Jaume
  • Nom de contacte Ajuntament de Premià de Dat, Generalitat de Catalunya, Diputació de Barcelona i SC Sant Jaume
  • Assistents Entrada lliure
  • Afegeix un esdeveniment al calendari iCal
Teatre de la SC Sant Jaume

Below Content Viewlet

Document Actions