Notícies

Navigation Bar

Vandalisme contra l'estelada a Premià de Dalt

La proximitat del 12-O provoca un repunt dels atacs contra símbols independentistes a diversos indrets catalans

Above Content Body

Content Core

EMàstil estelada pg can Baletls veïns de Premià de Dalt s'han llevat aquest matí sense l'estelada que normalment oneja al costat del monument commemoratiu de l'Onze de Setembre de 1714, obra de l'artista, ja desapareguda, Esther Albardaner, i el lloc on cada any se celebra la Diada Nacional de Catalunya a Premià de Dalt.

Un/s brètol/s han tombat a terra el pal on hissava, han arrencat l'estelada i se l'han endut. Aquest no és el primer atac a una senyera estelada a Premià de Dalt, sinó el tercer.  Prèviament, la que hi ha instal.lada a la rotonda de les Flors també va desaparèixer.

La bandera ha desaparegut aquesta nit, de dijous a divendres, i encara no s'han trobat els responsables de la seva desaparició.

La instal.lació de les dues senyeres estelades és fruit d'un acord del Ple l'any passat, amb el suport dels grups municipals de CiU, ERC-AM i SI.

L'alcalde, Joan Baliarda, ha condemnat l'atac i ha asegurat que "ben aviat es restituirà el màstil i s'hi hissarà una nova estelada incorporant un sistema antivandàlic per a prevenir possibles atacs futurs".

Below Content Viewlet

Document Actions