Notícies

Navigation Bar

Una seixantena de persones assisteix a la presentació de la plataforma “Premià de Dalt Decideix!”

Above Content Body

Content Core

Presentació plataforma 1 Dissabte 7 de novembre es va presentar públicament la plataforma “Premià de Dalt Decideix!” que serà l'encarregada d'organitzar al poble una consulta popular per la independència de Catalunya el proper 13 de desembre. L'acte va reunir al Teatre de la Societat Cultural Sant Jaume unes seixanta persones que van seguir la xerrada a càrrec dels portaveus de la Comissió de socis de Sant Jaume que encapçala aquesta iniciativa, Sabí Rom i Mariona Borràs. Sabí Rom va dir que “hem posat en marxa el tren i ara el que volem és aconseguir quants més vagons, millor”, en una clara al·lusió a aconseguir que els veïns de Premià de Dalt s'impliquin en la iniciativa. Mariona Borras va intervenir dient que “la nostra voluntat és disposar del dret a decidir com volem que sigui el noste país” i va destacar que “no demanem votar a favor de la independència sinó exercir el nostre dret a participar en la consulta. Ara és el torn de la societat civil”.

Presentació plataforma 2 L'acte va començar amb les explicacions d'aquest grup de socis de Sant Jaume sobre el procés fins a la formació de la plataforma, unes explicacions que van incloure agraïments tant als dos partits polítics que van presentar i aprovar la moció de suport a les consultes populars en el Ple de l´Ajuntament de Premià de Dalt –CiU i ERC- com a la SC Sant Jaume i als voluntaris i col·laboradors que han fet possible les primeres passes de la plataforma.

Seguidament, es va projectar un reportatge sobre la consulta celebrada a Arenys de Munt i es va presentar la plataforma. La nova entitat la integren, a banda dels 14 socis de la Societat Cultural Sant Jaume que han endegat el procés, tres comissions en què ahir ja es van integrar moltes de les persones presents a l'acte. Concretament, hi ha 3 comissions, la de Coordinació, la de Comunicació i la de Campanya.

Presentació plataforma 3 L'Assemblea Popular de dissabte va servir per a aprovar el protocol organitzatiu de la consulta popular –redactat per la Comissió Organitzadora Nacional- i alhora la pregunta que es sotmetrà a consulta: “Està vostè d´acord que Catalunya esdevingui un estat de dret, independent, democràtic i social, integrat en la Unió Europea?”.

Ara començarà la tasca de difusió de la plataforma que s´ha posat com a llistó assolir la mateixa participació ciutadana de les eleccions europees, al voltant del 40%, i el proper 28 de novembre arrencarà la campanya. Cal recordar que per a votar la consulta popular del proper 13 de desembre cal estar empadronat a Premià de Dalt i tenir 16 anys o més. L´organització preveu disposar de 4 “col·legis electorals”, al nucli antic, barri del Remei, barri Santa Anna Tió i un altre a concretar. A més, segons es va anunciar, s'està estudiant la possibilitat de permetre el vot anticipat que en cap cas serà per correu.

Below Content Viewlet

Document Actions