Notícies

Navigation Bar

Un ple marcat per l’emoció de l’acte de condol previ a la sessió

El punt més destacat va ser la presa de possessió de Luis Torrens com a nou regidor del Partit Popular

Above Content Body

Content Core

El Ple ordinari celebrat dilluns 9 de juliol va estar clarament marcat pel clima d’emoció i tristesa de l’acte de condol institucional a la nadó que moria en un tràgic accident a Premià de Dalt el dissabte 30 de juny, i que es va fer abans de començar la sessió plenària a la plaça de la Fàbrica, amb l’assistència del Conseller d’Interior, Miquel Buch, i nombrosos veïns del municipi que després d’un minut de silenci, van enlairar cent globus blancs sobre el cel de Premià de Dalt.

Entre els punts que es portaven al Ple ordinari del mes de juliol, hi havia la modificació del catàleg de llocs de treball de l’Ajuntament per a l’exercici 2018 respecte les places d'Interventor/a i TAE Intervenció, i es va aprovar per unanimitat. Sens dubte, però, el punt més destacat va ser la presa de possessió de Luis Torrens com a nou regidor del Partit Popular, en substitució del seu company de files, Pedro Bailón, que va renunciar a l’acte per motius professionals.

Mocions

En l’apartat de mocions, el PP en presentava inicialment una, relativa a l’anunci de la fi de la banda armada ETA, però finalment es va tornar a retirar, per segon cop ja que en l’anterior Ple també, amb la finalitat de buscar el màxim consens possible entre els cinc grups amb representació municipal.

Crida Premià de Dalt va proposar una moció de rebuig a la creació d’un producte Paneuropeu de pensions individuals (PEPP) que proposa la Comissió Europea. Xavier Albert, representant de Marea Pensionista Premià, va ser la persona que des del públic va llegir i explicar la moció en qüestió.

La moció planteja que el Consistori insti la Comissió Europea a retirar la proposta del PEPP i que sol·liciti al Govern espanyol que proposi i doni suport a la retirada d’aquesta iniciativa del Consell Europeu. I, alhora, que demani a aquests organismes que estudiïn les mesures necessàries perquè el sistema públic de pensions garanteixi unes pensions dignes i suficients, entre d’altres acords.

La moció es va aprovar amb els vots a favor de tots els grups municipals (PDeCAT, PSC-PM, ERC-AM i Crida Premià de Dalt) menys el Partit Popular que va votar en contra tot defensant la llibertat de cada persona d’escollir un fons privat de pensions i que aquest desgravi fiscalment.

La segona moció que també presentava Crida Premià de Dalt era a favor dels llaços grocs als espais públics i per evitar que aquests siguin retirats. El seu regidor Jaume Batlle va fer una crida a la llibertat d’expressió i va ser molt crític amb la gent de fora del poble que ve a Premià de Dalt a arrencar els llaços grocs. Luis Torrens del Partit Popular va reclamar neutralitat a la via pública i va argumentar que aquesta tasca de neteja de llaços l’hauria de fer la brigada.

Des del PSC la seva portaveu, Inma Fernández va dir que no estava a favor de col·locar llaços grocs a la via pública perquè és una font de conflicte però va destacar que els socialistes estan en contra de la presó preventiva dels exconsellers, de l’expreisdenta del Parlament, Carme forcadell, de Jordi Cuixart i Jordi Sánchez.

Josep Font des d’ERC va ser molt crític amb el posicionament socialista en el Ple sobre aquesta moció i va rebutjar “el seu sí però no” amb els temes del procés.

Carles A. Medina des del PDeCAT va recordar la situació d’excepcionalitat que viu Catalunya amb el Govern del President Puigdemont a la presó o exiliat i va destacar que els llaços grocs no van en contra de ningú ni malmeten el mobiliari urbà.

En el torn de rèplica, Jaume Batlle de la Crida va lamentar “la manca d’empatia que ens té el Partit Popular”. Finalment, l’alcalde, Josep Triadó, va tancar la discussió recordant que el llaç groc no és un símbol d’independència o no independència sinó que és una qüestió d’humanitat i solidaritat amb els presos polítics i les seves famílies que fins ara han hagut de fer milers de quilòmetres per a visitar-los a presos espanyoles.

La moció de defensa dels llaços grocs es va aprovar amb els vots de les tres formacions independentistes, Crida Premià de Dalt, PDeCAT i ERC-AM, i el vot en contra del PSC i el PP.

Quant a les preguntes de l’oposició al Govern, el PP en va formular quatre sobre seguretat, dates de plens extraordinaris, plusvàlues municipals i contractació de seguretat privada. Crida Premià de Dalt finalment en va fer dues -després de retirar la darrera relativa a la col·locació de símbols ja que s’havia aprovat la moció sobre els llaços grocs-, la primera sobre les llistes d’espera en l’escolarització i la segona sobre la troballa descoberta en fer les obres de rehabilitació de la Font del Peix.

 

Below Content Viewlet

Document Actions