Notícies

Navigation Bar

Tot a punt per actuar a les moreres infectades per un insecte

Premià de Dalt compta amb 637 moreres en zona pública

Above Content Body

Content Core

Aquest any s’ha detectat la presència de l’escarabat vespa barrinador de la morera a aquests arbres. Concretament, i de moment, se n’han detectat a 42 moreres, majoritàriament situades a la zona del carrer Vogi i a Puig de Pedra.

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya va informar als municipis del Maresme que s’havia detectat la presència de l'escarabat vespa barrinador de la morera a diferents municipis.

L'escarabat vespa barrinador de la morera (Xylotrechus chinensis) és un insecte coleòpter pertanyent a la família dels cerambícids. Aquesta nova plaga prové de l'Est Asiàtic, i probablement ha estat introduïda a Catalunya a través d'embalatges de fusta de materials d'importació de Xina i Corea.

De color negre i groc, quan se sent amenaçat emet un so que recorda el d'una vespa, d'aquí el seu nom. Ponen els ous als plecs de l'escorça de l'arbre ajudant-se de les seves mandíbules i perforen el tronc. En infestacions severes s'assequen branques importants senceres, causant la mort de l'arbre.

Degut a la facilitat de dispersió de la plaga i a manca de mètodes prou eficaços de lluita contra la mateixa -especialment quan la infecció ha estat important- la recomanació dels experts és la tala, que es durà a terme pròximament, per així evitar que aquests arbres actuïn com a reservori de la plaga i impedir que es propagui.

Així, properament es procedirà a la tala de les 42 moreres infectades per aquest insecte.

Below Content Viewlet

Document Actions