Notícies

Navigation Bar

Tot a punt per a la celebració aquest diumenge del Half Challenge Costa de Barcelona-Maresme

La N-II estarà tallada entre les 6:30h i les 15:00h entre Calella i Mataró

Above Content Body

Content Core

El Maresme es tornarà a vestir diumenge de vermell per a acollir el Half Challenge més multitudinari. En aquesta quarta edició del triatló de mitja distància s'han superat totes les expectatives i hi haurà un rècord de participació. 1.700 triatletes provinents dels 5 continents intentaran arribar a meta després d'haver cobert 1.900 metres de natació, 90 quilòmetres de bicicleta i 21,100 metres de cursa a peu.

El triatló està de moda i cada vegada hi ha més aficionats i aficionades a aquesta modalitat esportiva que combina les especialitats de natació, ciclisme i cursa a peu. Aquesta tendència s'ha notat en el Challenge, la marca triatleta per excel·lència a Europa i que té en el Maresme el seu referent a l'Estat. Aquest any, el nombre d'inscripcions ha augmentat expectacularment en la mitja distància i ho està fent també en la llarga que se celebrarà el mes de setembre.

En el Half Challenge que se celebrarà diumenge hi participaran 1.700 triatletes provinents dels 5 continents. El 15% dels participants són del Maresme.

La prova començarà a les 8:00h a Calella amb la sortida de natació (1.900 metres). Es calcula que les primeres transicions a ciclisme (90 kilòmetres Calella-Mataró)  es començaran a fer a les 8:15h. Pels voltants de les 10:35h es començarà a fer la transició cap a la cursa a peu i s'espera que el primer classificat passi per la línia de meta sobre les 11:45h.

Talls de trànsit a la N-II

Els 90 km en bicicleta que han de recòrrer els 1.700 participants es fan seguint el traçat de la carretera Nacional II entre Calella i Mataró. Per tal d'assegurar que la prova es pugui desenvolupar amb normalitat s'ha de posar en marxa un complex dispositiu en el qual porten mesos treballant les policies locals, els mossos d'esquadra i els servei català de trànsit i que consisteix en tancar a la circulació la carretera N-II i obrir alternatives viàries per als conductors.  Així,  a partir de les 6.30h del diumenge 27 de maig, els agents de policia començaran a impedir l'accés de vehicles a la N-II.

L'horari màxim per al restabliment total de la normalitat a la N-II és el de les 15.00h. Tot i això, la carretera s'anirà obrint per trams per intentar afectar el mínim possible a la circulació.

Mentre duri la tallada de la N-II, l'alternativa per als vehicles serà l'autopista C-32. Tal i com es va posar en pràctica a les edicions anteriors, en els accessos del tram afectat es lliurarà un passi als conductors que hagin estat desviats cap a l'autopista. Aquest tiquet els permetrà circular lliurament per la C-32 sense haver de pagar peatge. El cost econòmic serà sufragat pel Consell Comarcal del Maresme (66,6%) i per l'ajuntament de Calella (33,3%).

El tall de la N-II també comportarà modificacions viàries a l'interior dels municipis (tant del recorregut en bicicleta, com del circuit a peu: Calella - Pineda de Mar - Santa Susanna).

Podeu consultar AQUÍ el recorregut les afectacions de trànsit als municipis (informació facilitada per les diferents policies locals).

Below Content Viewlet

Document Actions