Notícies

Navigation Bar

Tot a punt per a l’Arrela’t a Sant Jordi 2023

L’esdeveniment es trasllada als jardins de Can Figueres i tindrà lloc dissabte 22 i diumenge 23 d'abril, matí i tarda

Above Content Body

Content Core

Any rere any, pels voltants del 23 d’abril, la cultura omple el poble amb motiu de la Diada de Sant Jordi, una data assenyalada al calendari de tot Catalunya i, com no podia ser d'altra manera, també al de Premià de Dalt sota l’esdeveniment Arrela’t. Es tracta d’una àmplia programació que és fruit del treball conjunt entre la regidoria de Cultura i les entitats locals i on hi ha propostes per a tots els públics amb l’objectiu de promoure la Cultura popular i la literatura entre tota la població.

Les activitats comencen dissabte 22 d'abril a les 11 del matí amb la inauguració d’una nova exposició al Museu: “Cultura sota les escates. Experiència immersiva d’art digital”, a càrrec de Júlia Castillo. Alhora, començaran els jocs gegants de fusta per a totes les edats, carro de contes amb Diana Kerbelis i l’estrena de l’espai de lectura familiar a l’exterior, “La Biblioteca a cel obert”. Al matí també s’ha programat un taller de poesia, il·lustració i jocs tradicionals per a infants “Ralet ralet” amb Montse Assens i Marga Cruz de l’entitat Art Primilia; mostra i taller de Ball de bastons amb la Colla Bastonera Ple de Cops del Masnou; un taller per a donar una nova vida als llibres a càrrec de Zina López;  i la presentació del llibre “Aprenent de Músic” de la professora de l’Escola Municipal de Música, Natàlia Sabater. A la 1 del migdia, podreu gaudir del vermut poètic; i, en acabar, saxo en directe; DJ Frank i actuacions musicals d’Alba Grasa, Sarah Bonfill i JOW a partir de les 4 de la tarda. 

A les 5 de la tarda tindrà lloc la Trobada Gegantera i plantada de gegants amb les colles de gegants de Blanes, Sant Pol, Cavallets de Mataró i Capgrossos de Premià de Mar, organitzada pels Geganters de Premià de Dalt. Es farà una cercavila des de Can Figueres i a dos quarts de 7 de la tarda, la ballada final.

Durant tot el dia, s’ha programat “Enfaixa’t! Vine a aixecar l’Altemir i la Bonadona”; concurs de fotografia “Arrela’t – Sant Jordi” a càrrec de l’Associació d’Artistes; un taller d’introducció a la fotografia mòbil a càrrec d’en Carlos Sánchez; una mostra de les activitats de l’Aula d’Extensió Universitària de Premià de Dalt; un punt informatiu de la SC Sant Jaume i l’exposició “Art digital – Poemes analògics a càrrec de l’Associació Art Primilia” a la Biblioteca Jaume Perich.

Música folk per a famílies amb l’actuació de Folkids posarà el punt i final a l’edició 2023 de l’Arrela’t a Sant Jordi.

Concurs popular de fotografia "Arrela't Sant Jordi".

Es tracta d'un concurs en què tothom hi pot participar amb càmeres, telèfons mòbils, etc. amb fotografies de les activitats, llocs, flors, objectes... dels dies de l'Arrela't (22 i 23 d'abril). Dissabte 22 d'abtil les persones interessades hauran de recollir l'imprès amb les bases a la taula de l'Associació d'Artistes que hi haurà instal·lada a Can Figueres. 

Categories i premis: Categoria S (més de 14 anys): 1r premi Trofeu, 2n premi medalla d’argent, 3r premi medalla bronze.Categoria J (fins a 14 anys): 1r premi Trofeu, 2n premi medalla argent, 3r premi medalla bronze.

Entrega d'obres: Es podran enviar un màxim de quatre fotografies per autor, en color i format JPG, abans de les 24 hores del 24 d'abril de 2022, al correu aapd.foto@gmail.com, indicant nom de l'autor i títol de cada obra (no s’accepta no posar- ne o el nom: sense títol), e-mail, Tel. i categoria en què es concursa.

Els premis es lliuraran durant Sant Pere (Festa Major) i les fotografies guanyadores i finalistes es publicaran al web de l'entitat i s'exposaran impreses, dins els actes de l’Arrela’t - Sant Jordi 2024.

Food trucks

Durant tot l'esdeveniment hi hauran diferents food trucks amb pizzeria, creperia i vinoteca-cervesaria artesanal.  S'oferiran opcions veganes i lliures d'al·lèrgens.

Sant Jordi a la SC Sant Jaume

Al pati d'aquesta entitat trobareu durant la Diada de Sant Jordi, matí i tarda, roses, llibres i paradetes.

Feu clic a la imatge per a descarregar-vos tot el programa de l'Arrela't a Sant Jordi 2023

 

  

  


 

Bases del concurs de fotografia Arrela't a Sant Jordi 2023

Below Content Viewlet

Document Actions