Notícies

Navigation Bar

Tot a punt per a celebrar Tots Sants

L’1 de novembre obre l’espai de dol gestacional i neonatal al cementiri

Above Content Body

Content Core

La regidoria d’Entorn Verd ha estat treballant els diferents enjardinaments del cementiri municipal per a deixar-lo a punt per Tots Sants, dimecres 1 de novembre de 2023. A part, hi haurà ambient musical en directe, com cada any, de 10 a 13 hores. I a la tarda, a les 17 h, missa a la Capella de Sant Sebastià, ubicada al mateix cementiri.

La nova zona de dol gestacional vol ser un espai de memòria i record per les famílies que han perdut un nadó abans de néixer o amb pocs dies de vida. El nou espai col·lectiu té la voluntat de facilitar el dol i acompanyar les famílies, tal i com ho explica la regidora d'Entorn Verd, Marta Bosch, "l’objectiu és visibilitzar una realitat que molts cops es vivia de forma amagada i, al mateix temps, fer un reconeixement a totes les persones que conviuen amb aquesta complicada situació". 

Espai en record dels nadons que mai van arribar a veure la llum. L’amor comença abans de néixer i perdura més enllà de l’absència, és l’escrit que s’ha imprès damunt una pedra a amb vistes a l'horitzó, a l’espai de dol gestacional i neonatal del cementiri de Premià de Dalt.

Aquesta iniciativa s’ha impulsat a partir d’una moció del Grup municipal d’ERC que va presentar en el Ple el 19 de juliol de 2021 i que va ser aprovada per unanimitat, Moció per al reconeixement públic del dol perinatal, gestacional i neonatal a Premià de Dalt.

 

Espai de dol gestacional i neonatal

          

Below Content Viewlet

Document Actions