Notícies

Navigation Bar

Torna el Banc de Sang a Premià de Dalt

Diumenge 20 de febrer, de 10 a 14 hores, a l'Espai Santa Anna. Ja podeu reservar plaça!

Above Content Body

Content Core

El Banc de Sang torna diumenge 20 de febrer a Premià de Dalt. La campanya de recollida de sang es farà a l'Espai Santa Anna (Camí del Mig, 16, al barri Santa Anna-Tió) des de les 10 del matí a les 2 de la tarda.

El Banc de Sang i Teixits va tancar el 2021 superant les 279.000 donacions de sang, plasma i plaquetes. Unes xifres que van permetre que les reserves de sang es poguessin mantenir en uns nivells estables i poguessin garantir els tractaments als malalts de tots els hospitals catalans.

Tot i això, amb l’arribada de la sisena onada de Covid i l’augment de contagis, el Banc de Sang va patir moltes anul·lacions de persones que ja s’havien apuntat per donar sang i que finalment no van poder assistir. Això, unit a la baixada de donacions que hi sol haver durant les vacances de Nadal, ha afectat directament en els nivells de reserves de sang.

Per remuntar aquestes xifres, del 8 al 15 de gener van engegar una marató de donants de sang que va tancar amb un total de 8.500 donacions. Per poder garantir tots els tractaments als pacients, però, des del Banc de Sang expliquen que calen unes 1.100 donacions diàries.

La donació de sang és un acte solidari i de participació ciutadana que beneficia el conjunt de la societat.

 

Below Content Viewlet

Document Actions