Notícies

Navigation Bar

The Ramblers Septet posa en marxa el Jazz en la Nit 2019

El festival aixeca el teló divendres 5 de juliol, a les 10 de la nit, als jardins de can Figueres, amb The Ramblers Septet

Above Content Body

Content Core

El Festival de Jazz de Premià de Dalt, Jazz en la Nit, neix ara farà vint-i-quatre anys amb la idea de recuperar el jazz com a gènere estable i proposta musical alternativa a la que venia oferint-se al municipi (bàsicament música clàssica a través del Festival de Música del Maresme, organitzat pel Patronat Pro Música, amb seu a Premià de Dalt). Enguany té lloc del 5 al 26 de juliol de 2019, tots els divendres a les 22.00 h als jardins de can Figueres.

Són pocs els músics de jazz catalans que no hagin tocat al pati de Can Figueres o que n'hagin sentit a parlar. Jazz en la Nit és ja un cicle consolidat en el circuit professional del jazz del nostre país.

Com a tret de sortida gaudirem del projecte The Ramblers Septet, formada per músics amb una llarga trajectòria i membres de formacions com  Los Mambo Jambo i A Contra Blues que ja ens han visitat en diferents ocasions. Una nit plena d’energia musical on els sons calents i captivadors del rhythm and blues seran els protagonistes.

Carles Benavent visita per primera vegada els Jardins de Can Figueres. Un luxe pel Jazz en la Nit rebre a  un dels grans noms del jazz internacional acompanyat pel seus músics habituals, Roger Mas al piano, Aleix Tobias a la percussió i amb un convidat de luxe, Tomás Moreno “Tomasito”  el rei del compàs i el ball flamenco.

El pianista Marco Mezquida torna a Premià De Dalt, després d’enlluernar-nos amb el seu “Conexión” amb Chicuelo,  per presentar-nos el projecte “Els Somnis de Ravel”. Una recreació personal i única de la música del genial Ravel on l’impregna de groove, l’expandeix a través de la improvisació i li insufla textures de la música contemporània.

I per concloure, Monica Green que celebrarà els seus 30 anys de carrera en solitari per presentar el seu nou “Project Soul”, on gaudirem d’una nit plena de sorpreses i bona música on ens contagiarà de la seva força i ímpetu sobre l'escenari amb una banda de luxe.

La combinació entre la qualitat innegable dels músics que omplen les programacions i l'extraordinària bellesa del pati de Can Figueres faciliten l'èxit d'aquesta oferta, que comença a ser insubstituïble.

L’organització de Jazz en la Nit vol que aquesta proposta sigui una d’aquelles iniciatives que creixen fins a convertir-se en un esdeveniment de referència, no com a conseqüència de la casualitat o de la sort, sinó de la il·lusió i de la tasca ben feta, però sense perdre mai la seva essència. 

Divendres 5 

THE RAMBLERS SEPTET

És un grup creat el 2017 i inspirat en artistes com Ramsey Lewis i Les McCann. Els seus artífexs tenen una llarga trajectòria amb grups com Los Mambo Jambo, Macaco i A Contra Blues i, per tant, una amplíssima experiència en els sons calents i captivadors del rhythm and blues. Presenten el seu primer EP, “Let it go”, després de triomfar en el Jazz & Food de Festival de Jazz de Barcelona. Aquestes composicions, tot i estar ancorades en la tradició musical, compten amb una forta identitat pròpia que enlluerna i atrau des de la primera nota. 

Formació:

Jonathan Herrero, veu

Anton Jarl, batería

Matias Miguez, baix

Fer Tejero, piano/hammond B3

Hector Martín, guitarra

Pol Prats, saxo

Paul Evans, trompeta

 

Divendres 12 

CARLES BENAVENT TRIO & TOMASITO

Carles Benavent (Barcelona, 1954) és una referència inapel·lable del jazz i la música creativa del darrer mig segle. Hereu directe del llegat de Jaco Pastorius, el so únic del seu baix ha seduït als més grans del jazz elèctric amb els quals ha treballat, des de Chick Corea fins a Quincy Jones i Miles Davis i ha estat innovador absolut en un gènere tan arrelat com el flamenc al costat dels més grans exponents de la seva història moderna com el guitarrista Paco de Lucía, el cantaor Camarón de la Isla i el saxofonista Jorge Pardo.

Amb aquestes credencials hauríem de ser conscients del privilegi que suposa comptar, en la nòmina del jazz català, amb un dels músics més admirats i respectats de l’escena mundial. Des que va obrir-se camí a la dècada dels setanta dins l’anomenat so laietà amb grups com Música Urbana –al costat de Joan Albert Amargós– la progressió de Carles Benavent ha estat imparable. A les seves mans el baix elèctric i la mandolina han esdevingut instruments solistes amb una extraordinària entitat pròpia.

En plena maduresa de la seva evolució, ha desenvolupat en paral·lel els seus projectes més personals com aquest trio amb el que ara es presenta en companyia del percussionista Aleix Tobias i d’un dels joves valors més ferms de l’escena jazzística actual com és el pianista Roger Mas. Un trio d’autèntic luxe que es redimensiona amb la participació al compàs i el ball d’un geni en la matèria com Tomasito. 

Formació:

Carles Benavent, baix

Roger Mas, piano

Aleix Tobias, percussió

Tomas Moreno “Tomasito”, ball i compàs

 

Divendres 19

MARCO MEZQUIDA

El versàtil pianista de jazz, improvisador i compositor Marco Mezquida ens proposa endinsar-nos en un viatge oníric per l'imaginari musical i personal de Maurice Ravel; un somni a través de la modernitat del seu llegat i l'eclecticisme de les músiques que el van seduir: del classicisme francès als virtuosos romàntics; de l'experimentació amb la música popular a la influència dels seus contemporanis i l'efervescència del jazz.

Al costat del percussionista Aleix Tobías i el cellista Martín Meléndez, Marco Mezquida ofereix una recreació personal i única de la música del genial Ravel: l’impregna de groove, l’expandeix a través de la improvisació i li insufla textures de la música contemporània.

Els somnis de Ravel, és un encàrrec de L’Auditori que es va estrenar el 20 de febrer de 2016 dins els projectes Revisitings a la Sala 3. L’obra va ser rebuda amb una entusiasta acollida per part de crítica i públic, i va captivar tant a audiències aficionades al jazz com a la clàssica.

El disc Els somnis de Ravel (Ravel 's dreams)va ser gravat al setembre de 2017. Va ser llançat i presentat en directe el 16 de novembre de 2017 a l'Auditori de Barcelona, com un dels cinc concerts inclosos en el Retrat d'artista que el 49è Voll Damm Festival

Internacional de Jazz de Barcelona va dedicar a Marco Mezquida. Des de llavors, el projecte ha estat presentat en reconeguts escenaris de tot el món, com el Hong Kong Arts Festival, Jazzaldia, Teatre Nacional de Sarajevo, Rabobank Jazz Amersfoort, Lille Piano (s) Festival, Rocher de Palmer (Bordeus), entre d'altres.

Formació:

Marco Mezquida, piano

Martín Meléndez, cello  

Aleix Tobias, percussió

DIVENDRES 26

MONICA GREEN 30 ANYS & THE PROJECT SOUL

Després de 30 anys residint a Catalunya, Mónica Green presenta el seu nou espectacle, “Project Soul”, una recopilació de temes de Soul, Blues, i R&B, dels principals èxits de la música negra dels 60,70 i 80, que han passat a la historia i que formen part de la seva vida. 

Una nit plena de sorpreses i bona música on ens contagiarà de la seva força i ímpetu sobre l'escenari.

Des de els seus inicis, Monica Green ha estat present en nombrosos escenaris i mitjans de comunicació internacionals. De gira per Espanya, sent membre del grup femení amb més repercussió internacional “ El show The Supremes”, va conèixer Barcelona lloc del que es va enamorar i en el que viu des de llavors (1987). Aquí va trobar una atracció especial pel nostre país i el va escollir per començar en solitari. El seu primer LP com a solista va veure la llum a Europa al 1988 sota el nom de SoulShoes i posteriorment una llarga trajectòria amb diferents discos publicats.

Formació:

Monica Green, veu

Javi Mur, Guitarra elèctrica

Leonardo Torres, trompeta

Marc Sort, saxo

David Dario, trombó

Isaac Coll, baix elèctric

Pere Foved, bateria

Frederic Wort, teclats

Monica Rodes, cors

Linda Mallé, cors


 

PREUS

CONCERTS: 15€. ANTICIPADA:   12€

PUNTS DE VENDA

Al Servei de Cultura, i Atrapalo.com

Descomptes especials per a socis del TR3SC i de la Biblioteca Jaume Perich i Escala

Venda a taquilla: 1 hora i mitja abans de cada concert

ALTRES SERVEIS

Servei de bar/restauració a càrrec de Carns Laura

Servei de ludoteca per a infants

El festival Jazz en la Nit l'organitza l'Ajuntament de Premià de Dalt, amb el suport de la Diputació de Barcelona - Xarxa de Municipis i Generalitat de Catalunya. Col·laboren  el Consell Pro Música de Premià de Dalt, el Consell Municipal de Cultura, el Museu de Premià de Dalt, la Biblioteca Jaumje PErich i Escala, Corma, TR3SC i Atrápalo. 

 

Below Content Viewlet

Document Actions