Notícies

Navigation Bar

Sortida controlada de menors a l'espai públic i nova regulació del passeig de gossos

S'amplia la sortida amb gossos a'un quilòmetre de casa per poder fer-la simultània amb la sortida dels menors establerta per l'Estat espanyol a partir del diumenge 26 d'abril

Above Content Body

Content Core

Des d'aquest diumenge 26 d’abril, els menors de 14 anys poden sortir al carrer acompanyats d'una persona adulta. Es tracta d’una mesura per alleugerir el confinament als més petits però que no queda exempta dels perills pel que fa al contagi de la covid-19. En conseqüència, es demana fer les sortides amb responsabilitat i amb totes les precaucions.

L'ordre que permet aquestes sortides també detalla diverses restriccions de com es poden fer aquestes sortides que queden limitades a 1 quilòmetre de distància del domicili.

S'estableix que un adult pot fer el passeig fins amb 3 menors. Les sortides es poden fer entre les 9 del matí i les 9 de la nit. La Generalitat, però,  recomana fer les sortides en dos torns horaris i limitar-les a dues hores.

Es podrà circular per qualsevol via o espai d'ús públic, inclosos espais naturals i zones verdes autoritzades, sempre que es respecti el límit màxim d'1 km del domicili. No és permes l'accés a espais recreatius infantils a l'aire lliure, així com a instal·lacions esportives

Durant el passeig diari s'ha de mantenir una distància interpersonal amb tercers mínima de dos metres. Es limita també el temps del contacte entre grups que es puguin trobar durant el passeig. 

S'han detallat les recomenacions en aquestes preguntes, FAQs sortida nens/es.

Pel que fa als menors entre 14 i 17 anys s'estableix que tenen autonomia per poder desplaçar-se sense acompanyament i, per tant, com un adult poder sortir del domicili per les compres autoritzades per l'Estat d'alarma (aliments, productes de primera necessitat), prorrogat fins al 10 de maig de 2020. 

Nova regulació del passeig amb gossos

En el marc d’aquestes noves mesures de desconfinament aplicables des d'aquest diumenge,  on els menors podran fer passejades de fins a un quilòmetre de casa seva, l’Ajuntament ha considerat convenient redactar un nou BAN a través del qual es permet que les passejades de gossos es puguin fer fins a un quilòmetre del domicili. Aquest Ban substitueix l'anterior del passat 23 de març de 2020 en què es limitaven les passejades a 300m. D'aquesta manera es facilita que les famílies que facin el passeig amb menors puguin fer-ho al mateix moment amb la seva mascota. Recordeu, però, que les passejades no són una activitat d’oci i per tant no podeu  tenir contacte amb altres persones i animals.

Preveient que hi haurà molta més gent al carrer, des del Consistori is demanem que extremeu les mesures de precaució i de distancia social (2m).

La Policia Local vetllarà pel compliment d'aquestes mesures i pot fer les identificacions necessàries si no es respecten les normes establertes. En cas d'incompliment els agents podran interposar denúncies.

Below Content Viewlet

Document Actions