Notícies

Navigation Bar

Sis alcaldes reivindiquen la Vall de Sant Mateu - Burriac com a centre de desenvolupament econòmic des de l'espai agrícola i industrial

La vall té 789 hectàrees de zones agrícoles i industrials

Above Content Body

Content Core

Declaració Vall de Sant Mateu - Burriac´DeclaracióDeclaració Vall de Sant Mateu - Burriac´Sis ajuntaments del Baix Maresme, Premià de Dalt, Premià de Mar, Vilassar de Dalt, Vilassar de Mar, Cabrils i Cabrera de Mar signaven dimecres 20 de juliol una declaració per a treballar de forma conjunta i consensuada l’assoliment de la preservació i desenvolupament des espais agrícoles i industrials de la vall de Sant Mateu i Burriac. L'acord també preveu la creació d'una marca comuna que singularitzi la vall com a centre de desenvolupament de l'activitat econòmica a partir de l'agricultura i la indústria.

El consistoris han fet pública la Declaració que preveu, en els propers mesos, establir unes directrius supramunicipals comunes de regulació que siguin compatibles amb la preservació de l'entorn i que, alhora, permetin un desenvolupament i un impuls de l'activitat econòmics agrícola i industrial de la Vall de Sant Mateu - Burriac. Els ajuntament faran una avaluació inicial per determinar quin instrument urbanístic és el més adequat per a regular les activitats de la zona i que permeti, alhora, adaptar els diferents planejaments urbanístics. L'objectiu d'aquest projecte de futur és disposar d'un marc regulador comú per als sis municipis.

Durant l'acte, celebrat a la Cooperativa Agrícola de Vilassar de Mar, els alcaldes i l'alcaldessa dels municipis que presenten el projecte han signat conjuntament la Declaració. Tots ells han destacat la voluntat de treballar de forma conjunta a partir d’una realitat cromàtica, paisatgística, agrícola i urbanística que fa única la Vall de Sant Mateu i Burriac.  Els màxims responsables dels sis consistoris han intervingut en la roda de premsa per a argumentar la declaració d'intencions, explicar les mancances del territori i informar que es tracta d'un projecte a mig/llarg termini en què cal obtenir el suport de la Generalitat de Catalunya. L’alcalde de Premià de Dalt, Josep Triadó, ha destacat en la seva intervenció que “aquí no estem alcaldes sinó companys. El document que presentem és una oportunitat pel Maresme. Un nou impuls per a millorar el futur dels seus habitants allunyant-nos definitivament de la política urbanística basada en el sector immobiliari”.

La Vall de Sant Mateu –Burriac està formada per 678 hectàrees agrícoles i 111 d’industrials. A l’acte han assistit, a banda dels alcaldes dels sis municipis, regidors. En el cas de Premià de Dalt, Alejandro Costa Urigoitia, regidor d'Hisenda i Comunicació.

DOCUMENT SIGNAT PELS SIS MUNICIPIS

Declaració Vall de Sant Mateu - Burriac

Declaració Vall de Sant Mateu - Burriac

Fitxer: Declaracio_Vall_de_Sant_Mateu_Burriac_20072016.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 3
Mida: 41,32 kB

Below Content Viewlet

Document Actions