Notícies

Navigation Bar

Servei de xat de salut mental per a adolescents

El servei “Obro Feel” es presta per WhatsApp les 24 hores del dia i proporciona un espai accessible, íntim, segur i lliure de judicis

Above Content Body

Content Core

“Obro Feel” és un xat de suport emocional per a joves que ha creat el departametn de Drets Socials. Es tracta d’una prova pilot per detectar problemes vinculats a la salut mental entre la població adolescent i jove, especialment els vinculats a la depressió, la ideació suïcida o els trastorns de la conducta alimentària.

Es proporciona un espai accessible, íntim, segur i lliure de judicis, on la persona jove pot expressar obertament les seves preocupacions. El servei funciona per WhatsApp les 24 hores del dia, tots els dies de la setmana. Només cal afegir el número de telèfon 680 354 155 als contactes del telèfon. Una persona voluntària de la Fundació Ajuda i Esperança, seleccionada i formada en escolta empàtica i gestió emocional, proporciona suport personalitzat.

En cas de necessitar atenció, s'informa la persona de com accedir als serveis públics de salut o d’altres recursos al seu abast. Si es detecta una necessitat mèdica immediata, el cas es deriva a l'equip del Sistema d'Emergències Mèdiques. 

És motiu suficient

Per donar a conèixer el servei, Joventut ha engegat una campanya sota l’eslògan “És motiu suficient”. “No sentir il·lusió per les coses que abans t’agradaven”, “No poder gaudir dels amb les teves amistats” o “Pensar que la teva vida no val la pena” són alguns dels missatges que hi apareixen. El pilotatge ha comptat amb la col·laboració del Departament de Salut, de professionals de l’àmbit de la salut mental, així com d’algunes joves que han patit aquestes problemàtiques.

Below Content Viewlet

Document Actions