Notícies

Navigation Bar

S’aproven noves mesures per contenir el creixement dels casos relacionats amb la Covid-19

Es limita l’oci nocturn a aquells locals que puguin desenvolupar la seva activitat a l’aire lliure. També es recomana a la ciutadania que porti la mascareta en tot moment, també a l’aire lliure.

Above Content Body

Content Core

El Govern de Catalunya ha aprovat, en el marc del Procicat, un conjunt de mesures per tractar de contenir l’augment de casos de COVID-19 que s’està experimentant des de fa dies a Catalunya.

La principal de les accions és el tancament de l’oci nocturn, amb excepció d’aquells locals que es desenvolupen totalment a l’aire lliure. En aquest sentit, pel que fa els espectacles amb activitats musicals i ball i que estiguin en peu i a l’aire lliure també s’apliquen noves mesures de seguretat; per exemple, es manté l’ús obligatori de la mascareta i podran tancar a les 3h de la matinada. En cas de ser esdeveniments de 500 persones o més (per exemple, concerts) o que no puguin estar asseguts, serà necessari fer un test d’antígens o una prova PCR a tots els assistents, com a molt 12 hores abans. Sí podran accedir els que acreditin una pauta de vacunació complerta. A més, l’organització d’aquestes activitats hauran de tenir redactat un pla específic d’actuació. De fet, en tots els espectacles a l’aire lliure, independentment de l’aforament, caldrà tenir un registre d’assistents, accessible i verificable, per fer un seguiment epidemiològic en cas que fos necessari.

En termes generals, també es manté l’obligatorietat de la mascareta en tres circumstàncies:

  1. Espais tancats
  2. A l’aire lliure si no es pot respectar la distància d’1,5 m amb altres grups bombolles
  3. En espais de restauració mentre no s’està menjant o bevent. El Govern també recomana dur-la en totes les altres ocasions, tot i no poder dictar-ne l’obligatorietat en ser una competència estatal.

Les mesures entraran en vigor a partir d’aquest divendres 9 de juliol i tenen una vigència de 14 dies, fins el dia 23 de juliol inclòs.


 

Below Content Viewlet

Document Actions