Notícies

Navigation Bar

S’aprova per àmplia majoria el Pressupost municipal 2022

Un acord excepcional entre Junts i Crida fa possible que només un grup voti en contra dels números per a l’any vinent.

Above Content Body

Content Core

Sota el títol “Premià de Dalt, capital del benestar”, dilluns 20 de desembre en un ple extraordinari es va aprovar el tercer pressupost d’aquesta legislatura amb els vots a favor del Govern -9 regidors/es de Junts-Nou Impuls i 3 del PSC-, l’abstenció d’ERC (3) i Crida (2), i l’únic vot en contra del regidor de Ciutadans. 

El regidor d’Economia, Alejandro Costa Urigoitia, explicava que el pressupost 2022 està dividit en 3 eixos estratègics:

  • municipi saludable, segur i verd
  • aposta per l’acceleració empresarial i social
  • transformació digital de l’atenció ciutadana amb una OAC virtual que inclogui la finestra única i nous serveis entre els quals destaca el pagament dels tributs a través de la Seu-e.

David Expósito, únic regidor de Cs, qualificava el pressupost de “conservador i continuista”, i recordava que “la meitat es dedica a pagar els sous dels funcionaris i treballadors”. El regidor argumentava que “el pressupost no reflecteix quin model de poble volen per a Premià de Dalt” i acabava la seva intervenció queixant-se que “no tolerarem el menyspreu a Cs i a la gent que ens va votar”, en referència a què cap de les seves 65 propostes sobre al pressupost havien estat debatudes amb el Govern. Expósito va dir que “no els donarem un xec en blanc quan, a més, no tenen voluntat d’arribar a cap acord amb nosaltres”.

Jaume Batlle de la Crida, explicava que “partim de dos projectes polítics molt diferents” i afegia que “hem arribat al màxim consens possible amb el Govern i per això votarem abstenció, una abstenció excepcional, i esperem que les coses segueixin aquest camí”.

Quim Fornés, portaveu d’ERC, avançava el vot d’abstenció dels republicans tot i “tenir punts del pressupost que ens susciten dubtes”, segons deia. Fornés explicava que “sensibilitats diferents fan pressupostos diferents”, i argumentava l’abstenció “per no bloquejar res”.

ERC i Cs van coincidir en criticar la política del Govern respecte la ludoteca municipal La Xarranca alhora que, en el cas dels republicans, traslladaven al ple les queixes del personal adscrit a aquest servei municipal. El regidor d’Economia, però, els va respondre que “Joventut és una prioritat per a nosaltres però la necessitat és canviant en les noves generacions i hem d’adaptar-nos”. Costa Urigoitia afegia que “hem previst replantejar La Xarranca liderant-ho amb la tècnica auxiliar de ludoteca i fins i tot ampliar el servei més enllà del barri Santa Anna ja que calen nous objectius i arribar més enllà de les actuals 16 famílies usuàries”.

Pel que fa a les 65 propostes presentades per Cs al pressupost 2022, el regidor es mostrava contundent en dir al regidor taronja que “hem de diferenciar les propostes que no s’adapten a llei” alhora que defensava la necessitat de “combatre el populisme”. Defensava la despesa en personal municipal tot recordant que “gràcies als treballadors públics hem combatut la pandèmia des del primer moment”.

L’alcalde, Josep Triadó, tancava les intervencions agraint la confiança de Crida i ERC i incidint “en la dificultat que suposa governar de forma eficient quan a més moltes de les decisions que prenem avui repercuteixen directament en el futur ja que hem de ser conscients que gestionem els diners dels veïns i veïnes, no els nostres”.

Programa Treball i Formació

Es va aprovar per unanimitat el conveni amb el Consell Comarcal del Maresme que preveu contractar aproximadament 60 persones administratives i en situació d’atur amb l’objectiu de millorar les seves habilitats i tenir més oportunitats de trobar una feina un cop acabat el programa de formació ocupacional. 

Trasllat del mercat no sedentari

També es va aprovar de forma unànime el trasllat del mercat ambulant, actualment situat a La Petanca del barri Santa Anna-Tió, a la plaça Mil·lenari. El trasllat és fruit del debat amb els paradistes i aquesta nova ubicació perquè està al costat d’un centre comercial, no suposa pèrdua d’aparcament i està més a prop del lloc tradicional on es feia el mercat, el torrent Canari.

Crida a la responsabilitat ciutadana

Tots els grups municipals van fer una crida a la responsabilitat a l'hora de celebrar el Nadal davant l'augment de contagis de Covid-19 les darreres setmanes.

Consulteu la sessió íntegra clicant a la imatge.

 

 

Below Content Viewlet

Document Actions