Notícies

Navigation Bar

Reunió a Premià de Dalt de la Comissió del Pla de Barris pel barri Santa Maria – Santa Anna – Tió amb la Generalitat de Catalunya

Above Content Body

Content Core

pla de barris 23/11/2011, 1La primera reunió de la Comissió del Pla de Barris amb la Generalitat de Catalunya s'ha celebrat dimecres 23 de novembre a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Premià de Dalt. A la reunió han assistit l’alcalde de la població, Joan Baliarda; el secretari d’Habitatge i Millora Urbana, Carles Sala; el secretari de la delegació del govern de la Generalitat a Barcelona, Amand Calderó; el 2n tinent d’alcalde, Adolfo Trobalón; la regidora de Pla de Barris, M. José Marín; els 3r i 4t tinents d’alcalde de l’Ajuntament de Premià de Mar, Anna M. Medina i Antoni Subirà, respectivament; tècnics d’ambdós consistoris i diversos representats de la societat civil del barri Santa Maria – Santa Anna – Tió on s’invertiran 9,6MM d’euros per dur a terme una rehabilitació integral, dels quals 5MM els aporta la Generalitat de Catalunya.

A la reunió s'ha establert que l'Oficina del Pla de Barris es situarà a la plaça Mil·lenari, dins de les instal·lacions del Centre de Formació Permanent i es posarà en marxa en un termini aproximat de dos mesos. A banda, ja s'ha iniciat un treball de camp per a saber el nombre i característiques dels diferents locals comercials que hi ha al barri amb la finalitat de disposar d'una bossa d'establiments.

A llarg dels propers 8 anys, el barri viurà tota una transformació en àmbits tan diversos com ara urbanisme, infraestructures, equipaments, polítiques socials o formació, entre d’altres. En aquest sentit, es podrà portar a terme una millora de la connexió del barri amb els dos municipis; la dotació de nous equipaments i zones verdes; un increment de la qualitat de vida dels veïns (tant pel que fa al suport a entitats i associacions com a la rehabilitació d’habitatges), i es podrà potenciar la col•laboració entre el veïnatge i les administracions dels dos municipis.

L'actuació a desenvolupar
El projecte té quatre grans objectius:

  1. Garantir la connectivitat amb els dos nuclis urbans mitjançant l´eliminacio d'obstacles físics i l'atracció d'equipaments de ciutat.
  2. Potenciar l'espai públic interior del barri amb l’Eix Santa Anna - Tió.
  3. Incrementar la qualitat de vida i les oportunitats dels seus veïns, amb el funcionament en xarxa dels equipaments existents, actualment dispersos, i altres de nous.
  4. Establir mecanismes de col·laboració estables entre els ajuntaments de Premià de Mar i de Dalt, per tal de sumar esforços en la millora del barri.

Millora de l'espai públic i més zones verdes
A Premià de Dalt, s'impulsarà l'eixamplament de voreres i soterrament d´instal•lacions; la pacificació del trànsit; la remodelació i integració de la plaça Mil•lenari, el carrer mossèn Jacint Verdaguer i el torrent Fontsana en el nou espai central del barri, i l'eixamplament del camí del Mig fins al nou aparcament. Així mateix, es concediran ajuts per a la rehabilitació de patologies estructurals en els edificis i la instal•lació d'ascensors; es crearan xarxes de recollida d'aigua pluvial i s'instal·laran plaques fotovoltaiques a l´Espai Santa Anna. Finalment, s'impulsarà la millora del torrent Santa Anna des del camí del Mig fins al CEIP Santa Anna.

Cal recordar que el barri Santa Maria - Santa Anna - Tió va néixer entre els anys 1960 i 1970 als marges del torrent Santa Anna, l'eix que marca el límit entre Premià de Dalt i Premià de Mar. El barri ocupa una superfície de 12,14 hectàrees, de les quals 7,65 corresponen a Premià de Dalt i 4,49 a Premià de Mar.

pla de barris, 23/11/2011, 2pla de barris, 23/11/2011, 3

Below Content Viewlet

Document Actions