Notícies

Navigation Bar

Restriccions en el consum d’aigua per fer front a la sequera

L’entrada en l’escenari d’excepcionalitat al sistema Ter-Llobregat i a l'aqüífer Fluvià Muga suposa un pas més en la reducció d’aigua en alguns usos.

Above Content Body

Content Core

Restriccions en el consum d’aigua per fer front a la sequera
© Agència Catalana de l'Aigua (ACA).

La sequera és persistent i les reserves d'aigua estan molt baixes: 28%. Per evitar possibles desproveïments futurs, des de l'Agència Catalana de l’Aigua s’ha aprovat la normativa amb la qual passem a Excepcionalitat per sequera, un estat que afecta 224 municipis, entre ells Premià de Dalt.

Aquesta fase implica restriccions i limitacions en el consum d’aigua:

  • Limitar l’aigua a 230 litres per habitant i dia.
  • Reduir la dotació de reg agrícola en un 40 % o optar per aigües regenerades.
  • Restarà prohibit l’ús d’aigua per al reg de jardins i zones verdes de caràcter públic o privat (excepte el reg de supervivència d’arbres o plantes, que es farà gota o a gota o en regadora).
  • Quedarà prohibit el reg de gespa en tots els casos, excepte en superfícies destinades a pràctica federada d’esport, o aquell reg que es faci reutilitzant aigües de pluja recollides de les teulades o bé aigua regenerada de les depuradores.
  • No es podran netejar els carrers, clavegueram, paviments, façanes o edificis amb aigua potable.
  • Només es pot fer ompliment parcial de piscines d’aigua dolça que disposin de sistemes de recirculació i sempre amb les quantitats mínimes per garantir la qualitat sanitària de l’aigua; i en centres educatius, les piscines desmuntables de menys de 500 litres destinades al bany d’infants.

Des de l'Ajuntament de Premià de Dalt tornem a demanar un consum responsable d'aigua, bé escàs com es pot constatar, i instem a què es compleixi la normativa del pla de sequera aprovat per l’ACA i les restriccions que s'indiquen. Tothom ha de ser plenament conscients que el recurs de l'aigua és limitat i no podem malbaratar-lo.

 

Consulteu en aquest cartell totes les restriccions


 

Decret Llei 1/2023, de 28 de febrer, pel qual s'estableixen mesures extraordinàries i urgents per fer front a la situació de sequera excepcional en l'àmbit del districte de conca fluvial de Catalunya.

 

Below Content Viewlet

Document Actions