Notícies

Navigation Bar

Resolts una trentena de robatoris a immobles de Barcelona i la seva àrea metropolitana comesos per un grup criminal altament especialitzat

El grup criminal actuava desplaçant-se en vehicles llogats, transport públic o fins i tot caminant hores per zones boscoses abans d’atacar l’objectiu assenyalat

Above Content Body

Content Core

Resolts una trentena de robatoris a immobles de Barcelona i la seva àrea metropolitana comesos per un grup criminal altament especialitzat
Autor: CME

Agents de la Policia de la Generalitat de la Divisió d’Investigació Criminal han desarticulat un grup criminal format per diverses bateries de persones dedicat als robatoris amb força a interior de domicili i al robatori i furt d’ús de vehicle per a cometre aquests fets.

Les deu persones detingudes, totes elles de nacionalitat albanesa, haurien comès almenys una trentena de robatoris des del passat mes d’octubre a Barcelona i a la seva àrea metropolitana. En la majoria dels casos els presumptes autors buscaven cases ubicades en urbanitzacions apartades del nucli urbà. Els seus objectius principals eren diners en efectiu i joies i abans d’assaltar els immobles realitzaven tasques de vigilància dels mateixos i prenien moltes precaucions per tal de no ser detectats per la  policia.

Per cometre els robatoris sostreien vehicles o n’utilitzaven d’altres a nom de terceres persones que feien servir per apropar-se a les cases que pretenien assaltar. Si ho creien convenient estacionaven el vehicle en una zona boscosa i després caminaven durant hores per zones boscoses o camp a través fins a arribar a l’objectiu assenyalat. En d’altres casos, el desplaçament des de la ciutat de Barcelona fins els immobles que pretenien assaltar el feien en metro o tren per tal de no aixecar sospites. Un cop ja amb el botí guardat en motxilles, desfeien el camí de la mateixa manera.

Els arrestats treballaven de forma organitzada en grups de dos, tres o quatre persones, i es dedicaven  a contactar amb compatriotes seus que arribaven a Catalunya per tal que delinquíssim amb ells de forma coordinada. La manera de captar-los era oferint-los allotjament i vehicles per tal de cometre els robatoris a canvi que després es repartissin el botí aconseguit.

En el transcurs de la investigació s’ha pogut acreditar que els diferents grups de treball delictiu treballen en forma de xarxa delictiva, de manera que s’intercanvien individus per treballar, vehicles i informació per a realitzar els robatoris.

L’alt nivell d’especialització dels lladres comportava que prenguessin moltes precaucions per no ser detectats i que aconseguissin accedir i marxar dels immobles de forma molt ràpida. La investigació policial ha permès corroborar que la seva activitat delictiva no es limitava al territori català i que havien comès robatoris seguint el mateix modus operandi a altres països europeus.

Es dona la circumstància que un dels membres identificat del grup ja va ser arrestat, i va ingressar a presó, el passat mes de gener després de cometre un robatori violent en un immoble de la localitat d’Alella.

Hi ha 8 presumptes lladres detinguts i 7 d’aquests ja han ingressat a presó. Els responsables del grup contactaven amb compatriotes seus nouvinguts a Catalunya i els oferien vehicles i habitatge a canvi que participessin de l’activitat delictiva.

          

FOTOS: CME

 

Below Content Viewlet

Document Actions