Notícies

Navigation Bar

Recordatori: Continuen les restriccions per la situació excepcional per sequera

Continua prohibit regar els jardins tant públics com privats amb sistemes d’aspersió o difusió amb aigua de xarxa. Tampoc es poden omplir o reomplir piscines buides amb aigua dolça ni sense recirculació d’aigua.

Above Content Body

Content Core

Recordatori: Continuen les restriccions per la situació excepcional per sequera
© Agència Catalana de l'Aigua

Des del passat 7 de març, més de 220 municipis de Catalunya, entre els quals hi ha Premià de Dalt, es troben en situació d’excepcionalitat per sequera.

Entre altres mesures restrictives n’hi ha dues de destacades:

Prohibició de regar els jardins

Està prohibit regar els jardins tant públics com privats amb sistemes d’aspersió o difusió amb aigua de xarxa, excepte pel que respecta al reg de supervivència d’arbres o de plantes que es realitzarà de nit i amb sistemes gota a gota o regadora. El reg de gespa queda prohibit en tots els casos. Sí que es permet el reg municipal amb aigües freàtiques sempre que no suposi una reducció de disponibilitat d’aigua per a l’abastament.

També es pot regar amb aigües de pluja recollides de les teulades o bé amb aigües regenerades procedents de depuradora pública, però sempre respectant les condicions indicades en l'estat d'alerta, o sigui, màxim de 450 m3/ha/mes, reg nocturn (de 20 a 8 h), mínima quantitat possible i no regar en moments de pluja.

És per aquesta raó que no es reguen les zones de gespa del municipi i estan adquirint aquest color groguenc. 

Prohibició d'omplir les piscines 

Hi ha restriccions en la utilització d'aigua per a l'ompliment de piscines:

  • No es pot omplir cap piscina d’aigua dolça de nova construcció.
  • No es poden omplir les piscines que estiguin buides sota cap concepte, ja siguin municipals, particulars o d'altres tipus.
  • No es poden omplir ni reomplir les piscines sense recirculació. Pel que fa a reompliments parcials en les piscines amb recirculació, tan sols es podrà reposar el mínim volum indispensable per garantir la qualitat sanitària de l’aigua.
  • Es poden fer ompliments parcials i complerts en les piscines desmuntables de menys de 500 litres destinades a bany d'infants en centres educatius (un cop muntada i plena, no es pot desmuntar/muntar i tornar a omplir).

Teniu algun dubte? Consulteu les preguntes més freqüents en aquest enllaç https://sequera.gencat.cat/ca/la-sequera/preguntes-frequeents/

 

Below Content Viewlet

Document Actions