Notícies

Navigation Bar

Quines mesures podem prendre per protegir-nos del Coronavirus?

El departament de Salut de la Generalitat confirma el priemr cas positiu a Catalunya i ofereix una sèrie de consells per evitar infeccions

Above Content Body

Content Core

El Departament de Salut ha confirmat que activa el protocol per coronavirus dessprés d'identificar el primer cas a Catalunya. Una dona de nacionalitat italiana i resident a Barcelona que havia viatjat recentment al nord d'Itàlia ha donat positiu en una primera prova. En les pròximes hores se li practicarà l'exàmen de confirmació, un segon anàlisi al Centre Nacional de Microbiologia de l'Institut de Salut Carlos III de Madrid.

El secretari de Salut pública, Jordi Guix, ha explicat en roda de premsa que el 80% dels casos de coronavirus són lleus, un 15% són greus i només un 2% són crítics. Tot i ser un cas puntual, i per tal d'evitar caure en l'alarmisme, la COnselleria ha redactat una sèrie de consells i infirmació útil amb l'objectiu de sensibilitzar la població sobre com prevenir la infecció.

 

Consells a seguir:

  • Rentar-se les mans sovint
  • Tapar-se la boca i el nas al tossir o esternudar
  • Evitar el contacte estret amb persones amb tos o esternuts.

Aquests són els principals consells per protegir-nos del Coronavirus. No calen mesures especials amb animals ni aliments.

Símptomes més comuns:

  • Febre
  • Dificultat per respirar
  • Tos o malestar general.
  • En els casos més greus, la infecció pot causar pneumònia, insuficiència renal i altres complicacions. Els casos més greus, generalment succeeixen en persones grans o que pateixen alguna comorbiditat com la malaltia cardíaca, malaltia pulmonar o problemes d’immunitat.

Antecedents

El 31 de desembre de 2019, les autoritats sanitàries xineses van informar l'Organització Mundial de la Salut (OMS) sobre un grup de 27 casos de pneumònia d’etiologia desconeguda, que incloïa set casos greus, relacionats en l’exposició comuna a un mercat majorista de peix a la ciutat de Wuhan, província de Hubei a la Xina.

El 7 de gener de 2020 es va identificar com a agent causant del brot un nou tipus de virus de la família Coronaviridae, denominat com a COVID-19.

 

 

Below Content Viewlet

Document Actions