Notícies

Navigation Bar

Quin és el Pla d'obertura de centres educatius?

L’obertura en el curs actual serà en la Fase 2 de desescalada. El curs escolar acabarà el 19 de juny i no tornarà a reprendre’s de forma tradicional, ja que les condicions actuals no fan possible acollir tots els alumnes en classes presencials.

Above Content Body

Content Core

Segons el Pla d’obertura dels centres educatius, aquesta es farà en tots els casos en la Fase 2 de la desescalada i no implicarà en cap cas la suspensió de la docència telemàtica, ja que  trencaria la dinàmica de l’alumnat i la programació que ja estan duent a terme els centres educatius. 

Cada centre s’ha d’adequar a l’arribada de la Fase 2 a cada territori: els que ho puguin fer a finals de maig, hauran de preparar l’obertura per a l’1 de juny.

Es descarta, en qualsevol cas, l’obertura del servei de menjador abans del proper curs i només en casos específics i necessaris es permetrà el transport escolar.

Serà un retorn voluntari per a fer tasques d’orientació i suport lectiu dels alumnes, en especial els qui són al final de l’etapa educativa, acompanyament tutorial i emocional dels alumnes i per a facilitar la planificació del curs vinent. La reobertura haurà de garantir estrictament la salut dels alumnes i del personal docent i no docent, d’acord amb les exigències de l’autoritat sanitària.

 

Mesures de seguretat

 • Les mesures d’higiene i el distanciament físic de dos metres.
 • L’entrada i sortida del centre de manera diferenciada per cada grup de d’alumnes.
 • L’elaboració d’un pla específic d’obertura.
 • La continuïtat de la docència telemàtica sense que això comporti una doble jornada per al professorat.

Llars d’infants, màxim 5 alumnes per aula

 • Les llars d’infants, públiques o privades, estan autoritzades a obrir sempre que confirmin el compliment de les mesures de prevenció sanitàries, d’adequació d’espais i de reorganització amb un màxim de 5 infants per espai i en cap cas per a nadons de 0 a 1 anys, atès que és el grup més vulnerable.
 • Es prioritzaran els nadons els progenitors dels quals hagin de realitzar treball presencial sense possibilitat de flexibilitzar-lo.

Escoles d’infantil i primària, màxim 13 alumnes per grup

Les escoles d’infantil i primària poden obrir en els supòsits següents:

 • Acció educativa presencial de caràcter voluntari en grups de 13 alumnes com a màxim, per als que acaben els seus estudis primaris (6è de primària). Per donar suport a la finalització d’etapa. S’haurà de garantir:
 • Atenció personalitzada del tutor amb l’alumne i, si escau, la família en qualsevol curs i nivell.
 • Tutories en grups reduïts en qualsevol curs o nivell, quan es cregui necessari.
 • Acollida per a l’alumnat del segon cicle d’educació infantil (3-6), de famílies els progenitors de les quals hagin de realitzar treball presencial sense possibilitat de flexibilitzar-lo. Es farà en grups d’un màxim de 13 alumnes i en horari de 9 a 13 hores.

Els centres privats poden decidir obrir o continuar amb el tancament. En cas d’obertura, hauran de complir les mateixes indicacions.

Centres d’ESO i ensenyaments postobligatoris

Aquests centres obriran per dur a terme les següents activitats:

 • Acció educativa presencial de caràcter voluntari en grups de 15 alumnes com a màxim, en els següents casos:
 • Alumnes que acaben etapa i obtenen titulació (4t d’ESO, proves lliures d’ESO, 2n de Batxillerat, 2n de CF i 2n d’ERE)
 • Alumnes que han de superar proves d’accés (PAU, CF, ERE).

Escoles d’educació especial

A causa de les condicions específiques de vulnerabilitat d’aquest alumnat, s’està treballant en un pla específic per a aquests centres i el seu alumnat que es presentarà properament.

Proper curs 2020-2021

Un cop fora de l’estat d’alarma i de les fases de desescalada, l’assistència a les activitats lectives haurà de retornar a la seva obligatorietat. Els centres hauran d’adaptar els espais per acollir grups de 13 alumnes màxim a infantil i primària i 15 a secundària i a d’altres estudis. També cal tenir en compte la condició de vulnerabilitat del personal docent i d’administració i serveis. El mes de juny, Educació trametrà als centres orientacions per tal que elaborin un pla de contingència.


 

Document d'obertura dels centres educatius

Below Content Viewlet

Document Actions