Notícies

Navigation Bar

Protecció Civil demana precaució les properes hores pel front de pluja i mala mar

Above Content Body

Content Core

Recurs plujaLa Generalitat de Catalunya manté l'alerta del pla especial per inundacions INUNCAT per la mala mar i pluges importants fins la propera mitjanit, que es concentrarà a les comarques gironines. El fort onatge es manté  amb onades que poden superar els 4 metres. També es manté la prealerta del pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT pels forts vents fins la propera mitjanit. Es manté la prealerta del pla PROCICAT per forts vents que s’allarguen fins la propera mitjanit i del Pla NEUCAT per possibles nevades i acumulació de gruixos superiors a 20 cm a cotes altes d’Osona, Ripollès i Vallès Oriental.
El fenomen meteorològic advers, previst i anunciat pel Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) fins la propera mitjanit, pot provocar acumulacions de més de 100 l/m2 en 24 hores sobretot a la zona del nord-est del país (que se sumen al que ja ha plogut fins ara), i del fort onatge, amb onades que poden superar els 4 metres (mar brava), a tot el litoral català també fins la propera mitjanit.  

Protecció Civil de la Generalitat demana molta precaució allà on el fenomen de mala mar demostri virulència, no apropar-se a espigons, esculleres, passejos marítims ni baixar a les platges o cales. Un cop de mar pot endur-se algú mar endins i cal anar amb molt de compte.
Entre Mataró i Vilassar de Mar els trens circulen a velocitat reduïda. Igualment cal adaptar la conducció i tenir molta precaució si es va a peu als llocs on s’acumuli neu.

Segons informació del Servei Meteorològic de Catalunya, el vent afectarà les comarques centrals de Catalunya, amb ratxes que poden superar els 90 km /h. S'han superat en diversos punts també de l'àrea metropolitana de Barcelona.

De cara a la mobilitat d’aquesta tarda i les de cap de setmana, Protecció Civil demana estar atent a l’evolució de la previsió i demà pel matí informar-se de les possibles afectacions a la xarxa viària en les comarques afectades. Podeu seguir el twitter del Servei Català de Trànsit  i el de Protecció Civil de la Generalitat

Poster inuncat

Poster inuncat

Fitxer: poster_inuncat.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 1
Mida: 261,9 kB

Poster ventades

Poster ventades

Fitxer: Poster_ventades_1.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 1
Mida: 224,2 kB

Díptic Inuncat

Díptic Inuncat

Fitxer: diptic_inuncat.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 2
Mida: 439,45 kB

Consells en cas de ventades

Consells en cas de ventades

Fitxer: Triptic_ventades.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 2
Mida: 249,37 kB

Below Content Viewlet

Document Actions