Notícies

Navigation Bar

Protecció Civil de la Generalitat manté la PREALERTA del Pla INUNCAT per la previsió de pluges intenses

Above Content Body

Content Core

Alerta per plugesSegons la informació facilitada pel Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), les precipitacions estan entrant per llevant des de primera hora del matí i s’aniran desplaçant cap a ponent on arribaran de cara al migdia. Es preveu que les pluges es concentraran a les comarques de la Catalunya Central a partir del migdia i al llarg de tota la tarda, on les intensitats poden ser més intenses i importants.

De cara al vespre, les pluges es concentraran a les comarques del litoral i prelitoral central així com de la Catalunya Central. A darrera hora del dia, les precipitacions es retiraran cap al mar. Sovint aquestes pluges aniran acompanyades de tempesta i localment de calamarsa.

Protecció Civil de la Generalitat demana precaució i prendre mesures preventives com netejar embornals i desguassos que puguin haver acumulat pols, fulles seques o terra, a patis interiors, terrasses, etc. per tal d’evitar petites inundacions. També cal ser molt curós si es circula prop de lleres de rius o passos subterranis evitant acostar-s’hi si els cursos d’aigua van plens o incrementen el cabal.

Cal seguir les recomanacions del Servei Català de Trànsit pel que fa a la conducció i augmentar la distància de seguretat entre vehicles i reduir la velocitat en cas de pluja intensa. Més consells al web de la Generalitat de Catalunya.

Below Content Viewlet

Document Actions