Notícies

Navigation Bar

Protecció Civil activa en ALERTA el Pla INUNCAT per la previsió de pluges intenses des d'avui a demà el matí

Avís per precipitacions fortes i abundants fins les 8 del matí del dissabte 23 d'agost

Above Content Body

Content Core

Recurs plujaProtecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha activat en ALERTA el Pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya INUNCAT d’acord amb les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) i per les afectacions que es preveu que se'n poden derivar.
 
En aquests moments els nuclis de pluja més importants es troben al mar davant la costa, però també afecten El Maresme.
 
El telèfon d’emergències 112 ha rebut fins ara una vintena d’avisos per incidències relacionades amb les pluges sobretot a la zona de Cunit, Calafell i el Vendrell (riscos estructurals, inundacions de baixos i desbordament rieres). Per avui es preveu un front per Ponent que s’anirà desplaçant progressivament fins cobrir la totalitat del territori, descarregant també xàfecs acompanyats de tempesta i localment de calamarsa. Es preveu que es pugui superar el llindar d’intensitat de pluja de 20 litres/m2 en 30 minuts. A més, hi haurà ratxes fortes de vent.
 
L’Agència Catalana de l’Aigua ha emès un avís donada la situació de precipitació actual i la prevista al llarg del dia i es considera que el nivell de l’embassament del riu Foix arribarà a la cota de sobreeiximent durant les properes hores. Per aquest motiu s’ha avisat a l’Ajuntament de Cubelles.
 
Davant la previsió de xàfecs intensos, Protecció Civil de la Generalitat, a banda d’informar als municipis afectats per la previsió i als serveis d’emergència, ha comunicat de forma preventiva la previsió meteorològica als coordinadors i responsables de les diferents activitats amb menors a l’aire lliure regulades per la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya i que es troben a les zones on es preveuen les pluges. En especial, s’ha informat a les colònies i campaments amb infants i joves, i se’ls ha demanat que extremin la precaució en les activitats a prop de rieres aquesta tarda i que segueixin els protocols de seguretat que tenen disponibles si és necessari.
 
La Generalitat demana fer seguiment de l’evolució de la previsió meteorològica i de les incidències i afectacions que es puguin produir sobretot en el cas de viure a desplaçar-se a l’entorn de rius i rieres i zones inundables en general, i també seguir les indicacions del Servei Català de Trànsit (SCT) pel que fa a les eventuals incidències viàries, així com moderar la velocitat en els llocs on plogui amb intensitat.
 
Cal també allunyar-se de rieres, rius, punts subterranis i zones inundables allà on plogui amb intensitat i, especialment, en els llocs costaners o propers a la costa que reben molta afluència de gent per aquestes dates, evitar deixar vehicles en rieres i zones inundables, poden ser enduts per una crescuda sobtada del cabal, posant en perill la integritat de les persones i dels béns.
 
En el cas que hi hagi tempesta amb aparellt elèctric (llamps), cal evitar situar-se sota o a prop de torres de la llum, arbres solitaris i sortir de l’aigua si ens trobem a la platja.

Podeu consultar aquí l'avís meteorològic per intensitat de pluja i també els consells a seguir en cas d'inundacions.

Díptic Inuncat

Díptic Inuncat

Fitxer: diptic_inuncat.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 2
Mida: 439,45 kB

Below Content Viewlet

Document Actions