Notícies

Navigation Bar

Programació conjunta entorn el Dia Internacional contra les Violències Masclistes

S’oferiran activitats durant tota la setmana, del 21 al 25N, a diferents espais del municipi per a dir "NO" a la violència de gènere

Above Content Body

Content Core

L’Ajuntament i diverses entitats organitzen la campanya entorn el 25 de novembre, Dia internacional per a l’erradicació de la violència vers les dones. Més enllà de la jornada de reivindicació i rebuig de les violències masclistes s’ha preparat una programació especial al llarg de tota la setmana.

La campanya per aquest any -una creació gràfica de Lali Rodríguez Tió- recull activitats en diferents formats com càpsules de formació, ball, cant, tallers, xerrades... que permeten la visualització del rebuig a les violències masclistes perquè encara ara continua sent una xacra de la nostra societat.

Activitats del 25N

Dimarts 21 de novembre de 13 a 14.30 h la sala de sessions de l’Ajuntament acull una càpsula de formació, “Bones pràctiques en l’àmbit de les violències masclistes”, a càrrec de la psicòloga Maria Ferré. Us hi heu d’inscriure via WhatsApp al telèfon 936931591.

Dimecres dia 22 de 9.30 a 10.30 h a la plaça Mil·lenari s’ha programat una sessió de zumba organitzada pel Grup de Zumba del Casal Gent Gran Sant Anna, amb la Carla Sánchez. A les 17 h, l’Associació de Veïns del barri Santa Maria, Santa Anna-Tió proposa a la seva seu un taller d’espelmes. A les 17.30 h a la Biblioteca Jaume Perich organitzen l’hora del conte “Soc així, i tu com ets?” amb Laura Asensio Plaza. I a les 18 h, s’ha programat ball amb el grup de Jazz Infantil i amb el grup de Zumba organitzat per l’Associació de Veïns del barri del Remei, a la plaça del Remei a càrrec de la Carla Sánchez.

Dijous 23 de novembre hi haurà la Carpa Lila amb activitat de xapes i flors davant la Biblioteca Jaume Perich, de 17 a 19 hores.

Divendres 24 de novembre a les 13 h tindrà lloc a l’Ajuntament la lectura del manifest institucional i minut de silenci, organitzada per la regidoria d’Acció Social, com a acció de rebuig a les violències masclistes.

Ja a la tarda, l’AV del barri del Remei organitza a la seva seu a partir de les 17 h un taller d’espelmes. A la mateixa hora, 17 h, hi ha tres activitats més. Una a l’Espai Santa Anna on  es farà un Taller d’autodefensa feminista per a noies entre 12 i 21 anys, a càrrec de Biterna;  l’altra, al PIJ La Fletxa, on es farà el Taller parlem de micromasclismes per a nois entre 12 i 21 anys, a càrrec d’Escolta Jove – Aina. Us hi heu d’inscriure via WhatsApp al tel. 670750284 o per correu electrònic a prmd.pij@premiadedalt.cat.  I, de 17 a 19 h, a La Petanca del barri Sta. Anna-Tió, hi haurà la Carpa Lila amb activitat de xapes i flors.

L’auditori de Can Figueres acull de 18 a 20 h la xerrada, “Conseqüències de la violència en la parella, en els fills i filles” a càrrec del psicòleg Raúl Lizana. Hi col·laboren les AFAS de les Escoles Bressol, Institut Escola Santa Anna, Escola Marià Manent i Institut Valerià Pujol i Bosch. Cal inscripció prèvia a través del WhatsApp al tel. 936931591.

Dissabte 25N a les 10.30 h el Club esportiu Katrines proposa una xerrada dels Mossos d’Esquadra oberta a tothom, “Intervenció en situacions de violència de gènere i masclista”, a l’Espai Santa Anna. A les 18 h Dones de Dalt organitza la lectura del manifest i encesa d’espelmes a la plaça de la Fàbrica i a les 19 h s’ha programat una actuació de la Coral del barri Santa Anna a l’Espai Santa Anna amb què es tancaran les activitats de commemoració del Dia Internacional

Assessorament jurídic gratuït

A Premià de Dalt disposem d’un assessorament jurídic gratuït especialitzat en violència de gènere. La regidoria d’Acció Social ofereix a les dones que pateixen violència masclista aquest servei gratuït. És a càrrec d’una jurista especialitzada, l’advocada Emma Roig, amb més de 12 anys d’experiència a l’Ajuntament d’Argentona, i es prestarà durant un any, els divendres de 9 a 12 h al departament municipal d’Acció Social. Per a reservar hora, cal trucar al telèfon 93 693 15 91.

També cal destacar i recordar la línia 900 900 120, un servei gratuït i confidencial, les 24 hores del dia i durant tot l’any adreçat a les dones en una situació de violència masclista, les persones del seu entorn, les persones professionals que realitzen atenció a les dones en situació de violència masclista o qualsevol persona que tingui alguna demanda relacionada amb les violències masclistes. Les persones que accedeixen al servei, de la línia 900 900 120,  poden expressar-se en 124 llengües, entre les quals hi ha el català, el castellà, l’anglès, l’àrab i el xinès. Alhora, es pot contactar amb el servei a través de correu electrònic 900900120@gencat.cat

 


Programació del 25N a Premià de Dalt

Below Content Viewlet

Document Actions