Notícies

Navigation Bar

Premià de Dalt té a punt el programa de Sant Pere 2023

El cartell és obra de la dissenyadora local Lali Rodríguez Tió i mostra elements del poble en un clar ambient festiu.

Above Content Body

Content Core

Com cada any la Festa Major torna a marca el calendari del mes de juny, amb actes oberts pensats per a tota la ciutadania, dirigits a públics de totes les edats i que combina actes tradicionals amb propostes festives més actuals.

Des de la regidoria de Cultura i Festes s’ha volgut posar en valor la suma de voluntats i esforços de la Comissió de Festes i entitats que dediquen hores a mantenir vives les tradicions de la ciutat i fer-les arrelar en les generacions més joves a través de la commemoració de Sant Pere.

20 anys de la Biblioteca Jaume Perich

Sant Pere 2023 compta amb una celebració excepcional: el 20è aniversari de la Biblioteca Jaume Perich i Escala. Per a celebrar-ho, la biblioteca ha preparat diferents actes, algun dels quals forma part de les “Prèvies a Sant Pere”. Dilluns 26 de juny, a les 17.30 h ha organitzat un Scape Room ‘Detectius privats’. Cal fer reserva prèvia de places al mateix equipament. Dins del programa trobareu altres activitats que ens proposa per a celebrar els seus primers anys de vida.

La vigília de Sant Pere, inici oficial de la Festa Major

Com ja és tradicional, l’anada al pregó es farà amb els Gegants de Premià de Dalt, l’Altemir i la Bonadona, que sortiran dels jardins de Can Figueres fins a la plaça de la Vila, on es farà el toc d’inici, ball de gegants, el pregó i el XIII Festival de Playbacks FM.

L’endemà, dia de Sant Pere, ens despertarà la tirada de trons per anunciar l’Ofici de Festa Major, amb vermut final i ballada del gegantó Pere. Música, actuació familiar itinerant, Butirrumbada amb entrepans de botifarra i refrescs, l’espectacle Monòlegs d’Eugenio, rumba amb Peret Reyes i més rumba i festa amb DJ Frank són les activitats per a celebrar el dia del patró de Premià de Dalt.

Del 30 de juny a l’1 de juliol segueixen les activitats per a tots els públics on no hi poden faltar actuacions familiars, Guerra de bombardes entre ibers i romans, Nit de l’Esport, Nit Jove amb correfoc i castell de focs, teatre a càrrec del Casal d’Avis Santa Anna-Tió amb l’obra ´Derroche de humor´, un espectacle boig, boig, boig a l’Espai Santa Anna i ball en línia i actuació de DJ Frank al torrent, també al barri Santa Anna-Tió. Sant Pere bull d'activitat amb les activitats esportives de les diferents entitats, inflables, la coreografia de la cançó Coti x Coti dels mataronins The Tyets, ballada de sardanes amb la Cobla Ciutat de Terrassa, el Pere Tapes (corre-bars), un concert per a la gent gran, la trobada de 4 x 4 a Buvisa i el concert de The Covers Band i després dels DJ Carlos Giribet & DJ Destastre.

Diumenge 2 de juliol serà el darrer dia de Festa Major. Començarà amb el Torneig de Petanca al barri del Remei, la festa del motor, una actuació musical de caràcer familiar, cercavila i balls de gegants amb la Convidada de l’Altemir i la Bonadona, actuació musical jove de 31 FAM i piromusical a la carretera dels Sis Pobles – zona esportiva municipal per a dir adéu a Sant Pere 2023.

El cartell, una creació de Lali Rodríguez Tió

El disseny es basa en il·lustracions en un ambient de festa d’alguns dels llocs més característics de Premià de Dalt com ara el campanar de la Parròquia de Sant Pere, la xemeneia de l’Espai La Fàbrica, l’antic Ajuntament... i incorpora elements patrimonials com per exemple els Gegants, les claus de Sant Pere, referències al Festival de Playbacks o també al Pere Tapes.


 

PROGRAMA SANT PERE 2023

Below Content Viewlet

Document Actions