Notícies

Navigation Bar

Premià de Dalt també s'exclou moralment de la Constitució Espanyola

Above Content Body

Content Core

Constitución española La moció, presentada de forma conjunta pels portaveus d'ambdues formacions nacionalistes, es va votar en el Ple de la Corporació del passat 20 de setembre i va comptar amb els vots contraris del PSC i del PPC. Els grups municipals nacionalistes en canvi la van presentar en una clara mostra de rebuig a la sentència del Tribunal Constitucional contra l´Estatut d´Autonomia de Catalunya, aprovat en referèndum popular el 18 de juny de 2006.

Segons especifica la moció, “aquesta sentència retalla molt greument l´Estatut en qüestions clau per a l'autogovern català com ara la llengua, la justícia i el finançament. La conclusió evident que se'n desprèn és que les aspiracions d´autogovern de la nació catalana no tenen cabuda a l'ordenament jurídic espanyol, que té aquest tribunal deslegitimat com a intèrpret únic i vinculant de la constitució espanyola”. I afegeix, “la sentència del Tribunal Constitucional tanca, doncs, de forma definitiva el sostre d'autogovern de Catalunya dins l'Estat espanyol, molt per sota de les aspiracions del poble de Catalunya, que reclama avançar cap a noves fites de llibertat nacional”.

La moció aprovada amb els vots a favor de Convergència i Unió i Esquerra Republicana de Catalunya estableix que “des d'aquesta corporació municipal creiem arribat el moment de qüestionar la sobirania Espanyola sobre Catalunya i, com a representants legítims dels nostres veïns, acordem declarar el nostre municipi moralment exclòs de l'àmbit de la Constitució Espanyola, en un gest conscient d'afirmació nacional i democràtica, de resposta a questa sentència humiliant”.

Below Content Viewlet

Document Actions