Notícies

Navigation Bar

Premià de Dalt s'afegeix al Dia Internacional de l'Orgull LGBTI

Avui 28 de juny es commemora el Dia Internacional de l'Orgull LGBTI i des de l’Ajuntament una crida per a respectar les persones d’aquest col·lectiu

Above Content Body

Content Core

La celebració d’aquesta diada es fa amb l'objectiu de visibilitzar les múltiples orientacions sexuals que malauradament encara existeixen avui en dia. El Dia de l'Orgull Lesbià, Gai, Trans, Bisexual i Intersexual commemora els fets del 28 de juny del 1969 a Nova York, coneguts com la revolta Stonewall, on per primera vegada es va denunciar la vulneració de drets i la repressió social contra les persones LGTBI.

Josi Duran, regidora d’Igualtat, explica que "encara és necessari reivindicar el 28 de juny perquè la població LGTBI s'enfronta a una situació de vulnerabilitat en el seu dia a dia que s'ha agreujat arran de la crisi sanitària pel coronavirus amb un increment de les agressions al col·lectiu”. De fet, segons l'Observatori contra l'homofòbia, des de l'inici del 2020 s'han produït un total de 83 agressions d’aquestes característiques.

 

Alcem la veu, per un municipi lliure i divers

El col·lectiu LGTBI a dia d’avui tot i que ha avançat en el reconeixement de drets, continua necessitant polítiques específiques per a visibilitzar la seva realitat i, per a integrar-se en la societat de forma integral en totes les seves vessants. Enguany, la situació sanitària que vivim és excepcional i per tant les polítiques que se’n deriven també ho són. El món s’ha aturat davant la pandèmia del COVID-19, però les necessitats socials continuen aflorant i més inclús en col·lectius que són d’entrada més vulnerables, per tant i aprofitant els recursos digitals que aquest segle ens permet, podem seguir treballant i generant debat social sobre polítiques d’equitat i de diversitat sexual i de gènere, per contribuir a una millora dels serveis que s’ofereixen des dels municipis cap a la ciutadaniaLluitem contra les discriminacions per raó d'orientació sexual i d'identitat de gènere.

La façana de l'Ajuntament de Premià de Dalt ja llueix des del pasat 17 de maig, Dia Internacional contra l'homofòbia, la lesbofòbia, la bifòbia i la transfòbia, i es commemora, arreu del món, la supressió de l’homosexualitat com a malaltia per part de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), la bandera reivindicativa amb els colors de l'Arc de Sant Martí. A banda, el Consistori s’ha afegit al manifest institucional de la Diputació de Barcelona que podeu consultar aquí: https://www.diba.cat/documents/133999494/325049184/Declaració+Institucional+Dia+Orgull+LGTBI%2B+(002).pdf/521a9663-7085-4ece-9643-27f78facbc69

 

Below Content Viewlet

Document Actions