Notícies

Navigation Bar

Premià de Dalt s´afegeix a l´Associació de Municipis per la Independència

La suma de Premià de Dalt a l'Associació de Municipis per la Independència es va aprovar en el ple del passat 10 d´octubre, en una moció presentada per ERC-AM i SI

Above Content Body

Content Core

recurs esteladaL'adhesió de Premià de Dalt es va aprovar amb els vots a favor de Convergència i Unió (8), Esquerra Republicana (1) i Solidaritat per la Independència de Catalunya (1). El PSC (5) es va abstenir i el PPC (2) hi va votar en contra. Prop de 75 poblacions catalanes ja formen part de l'Associació de Municipis per la Independència promoguda per l'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal (CiU). Previsiblement, l'entitat farà la seva primera assemblea el 25 de novembre, en un lloc encara a concretar. La voluntat és fer créixer el front independentista municipal fins uns tres-cents municipis i posar les bases d'una futura consulta oficial sobre la independència coordinada entre els consistoris.

L'Associació de Municipis per la Independència és una organització que agrupa diferents ajuntaments catalans per tal de defensar l'assoliment dels drets nacionals de Catalunya amb l'objectiu de promoure l'exercici del dret a l'autodeterminació. L'entitat va ser fundada el 12 de setembre de 2011 pel Ple municipal de Vic a proposta de Convergència i Unió. El projecte va sorgir com a resultat del moviment institucional de declaracions de «municipis moralment exclosos de la Constitució espanyola», el qual arribà a aplegar el 12% dels ajuntaments de Catalunya, entre els quals hi ha Premià de Dalt, i que va néixer com a reacció a les retallades del Tribunal Constitucional espanyol a l'Estatut d'Autonomia democràticament ratificat l'any 2006. D'aleshores ençà, els alcaldes de Vic, Josep M. Vila d'Abadal (CiU), i del Port de la Selva, Josep Maria Cervera (CiU), han estat els principals promotors d'aquesta nova associació.

Below Content Viewlet

Document Actions