Notícies

Navigation Bar

Premià de Dalt s’agermana amb l’Aleixar i Viladrau

És un agermanament literari al voltant de la figura d’en Marià Manent

Above Content Body

Content Core

 

Dissabte 8 de juny va tenir lloc l’acte d’agermanament entre els tres municipis. Primer es va fer l’acte institucional de signatura de l’agermanament a la sala de plens. Hi van intervenir els alcaldes de l’Aleixar i Viladrau, Josep Biosca i Margarida Feliu, respectivament, i el de Premià de Dalt, Josep Triadó.  La resta de parlaments van ser a càrrec del regidor de Cultura, Ramon Golart, qui va destacar “la meva estreta relació amb la família, l’amistat amb l’Arnau i els nostres fills, la coorganització dels Premis Marià Manent i el treball conjunt amb la Fina”. També van intervenir la filòloga de l’Aleixar Fina Anglès, qui va explicar part de la trajectòria literària de Manent, i la nostra veïna Fina Manent qui recalcava  que “són tres pobles amb  ruta i nomenclàtor de Marià Manent”.

 

Intervencions dels tres alcaldes

L’alcalde de l’Aleixar, Josep Biosca, explicava que “avui és un gran dia per la cultura i per a remarcar l’obra d’en Marià Manent” i recordava, “tenim un vincle més amb Premià de Dalt i és que el nostre cos de ball portava el vostre ball típic, l’Espolsada, i l’han ballat aquí”. Margarida Feliu, alcaldessa de Viladrau, deia en el seu parlament que “avui tres ajuntaments ens unim per un literat il·lustre i per veïns com en Ramon Oriol i en Jordi Giralt. A partir d’avui compartim present i futur amb l’Aleixar i Premià de Dalt”. Finalment, Josep Triadó, alcalde de Premià de Dalt, explicava la importància de “reconèixer la nostra història perquè ens fa més grans en el present i en el futur”.

L'Ajuntament va obsequiar ambdós alcaldes amb un quadre i un ventall pintats a mà amb elements patrimonials de Premià de Dalt, una creació de l'artista local Anna Albert.

En acabar, es va fer una ballada dels gegants, l’Altemir i la Bonadona, al Mirador del Mediterrani i des d’allà, en cercavila, es va anar a l’Escola Marià Manent on diferents alumnes van recitar poemes del literat. De nou en cercavila, es va anar fins als jardins de Can Figueres on els gegants faran el ball final. Es va visitar la Biblioteca Jaume Perich i Escala per a veure l'aparador i mostra de llibres de Marià Manent i es va fer un breu concert a càrrec de l’Escola Municipal de Música que enguany celebra el seu 35è aniversari.

L’acte es va acabar amb un vermut d’agraïment i cloenda per a totes les persones assistents.

  

  

  

    

  

  

  

     

   

 

 

Below Content Viewlet

Document Actions