Notícies

Navigation Bar

Premià de Dalt revalida un any més el 100% de transparència amb el Segell Infoparticipa

Aquesta certificació l'atorga la Universitat Autònoma de Barcelona a partir de les avaluacions de les webs municipals.

Above Content Body

Content Core

Un any més, i ja en són vuit de consecutius, l'Ajuntament de Premià de Dalt ha obtingut la màxima puntuació de l’Infoparticipa, que distingeix les bones pràctiques que duen a terme les administracions públiques en matèria de transparència a les seves pàgines web i la qualitat de la comunicació pública.

Aquest reconeixement avalua l'índex de compliment de transparència dels webs corporatius a partir d'aplicar una sèrie d'indicadors adaptats a la llei i al Decàleg de Bones Pràctiques de la Comunicació Local Pública. Per fer-ho, el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la Universitat Autònoma de Barcelona avalua la informació pública dels ens locals des de la perspectiva que aquesta permeti a la ciutadania conèixer quin són els seus representants polítics, com gestionen els recursos col·lectius i quines formes de participació tenen al seu abast.

A la cerimònia d'entrega de premis celebrada dilluns 20 de març de 2023 hi ha assistit l'alcalde, Josep Triadó, qui ha destacat “la tasca i l'esforç per mantenir el nivell de transparència del 100% durant vuit edicions consecutives”. Per al regidor de Comunicació, Transparència i Bon Govern, Alejandro Costa Urigoitia, “la renovació d'aquest reconeixement en matèria de transparència fa evident la intensa feina que des de l'Ajuntament es fa per dur a terme bones pràctiques en matèria de bon govern alhora que demostra la voluntat del consistori per impulsar polítiques que facilitin el coneixement de la ciutadania respecte l'acció municipal”.

A Catalunya hi ha 947 municipis i han estat 142 ajuntaments (un 15 % del total del país) els que enguany han rebut el Segell Infoparticipa. D’aquests, només 45 han obtingut un 100 % d’indicadors positius. Al Maresme, la màxima puntuació l'han rebut únicament 8 municipis dels 30 que hi ha: Premià de Dalt, Arenys de Munt, Cabrils, Mataró, Montgat, Premià de Mar, Sant Andreu de Llavaneres i Sant Pol de Mar.

El Mapa Infoparticipa

És una eina impulsada pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la UAB l’any 2012 que s’utilitza per analitzar la informació dels webs dels 947 ajuntaments catalans i per fomentar la transparència i la qualitat de la informació de les administracions locals. L’any 2013, el LPCCP va plantejar l’atorgament del Segell Infoparticipa, i amb aquesta finalitat es va crear el Consell Certificador, encarregat de contrastar les avaluacions de l’equip, que està integrat per membres de l’Associació Catalana de Municipis i de la Federació de Municipis de Catalunya, de l’Oficina Antifrau, del Col·legi de Periodistes, de l’Associació de Comunicació Pública i del món acadèmic. L’any 2020, el LPCCP es va fusionar amb el grup de recerca Publiràdio per formar un nou grup: Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència (ComSET), responsable del Mapa Infoparticipa. 

Below Content Viewlet

Document Actions