Notícies

Navigation Bar

Premià de Dalt revalida la màxima puntuació del Segell Infoparticipa

El Segell l'atorga un equip avaluador de la UAB i reconeix la qualitat i transparència informativa dels webs d'ajuntaments, consells comarcals i diputacions

Above Content Body

Content Core

Un any més, l'Ajuntament de Premià de Dalt ha revalidat pere novè any consecutiu i el 100% el Segell Infoparticipa, un reconeixement a la qualitat i a la transparència de la informació del web municipal que atorga un equip d'investigació de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). I ho ha fet amb el 100 % dels nivells d'avaluació assolits. 

El guardó el va recollir dimarts 9 d’abril de 2024 al Rectorat de la UAB l’alcalde, Josep Triadó, qui comentava que “estem molt satisfets per rebre aquest reconeixement que reconeix les bones pràctiques i l’excel·lència en la qualitat de comunicació i transparència del web municipal amb la màxima puntuació”, i afegia, “el Segell l’atorga un organisme independent i només un 12% dels ajuntaments de Catalunya el reben. Això vol dir una bona feina feta a nivell institucional i comunicatiu i a més, ens l’atorguen per novè any consecutiu.”

 

Què s’avalua?

En total són 52 els criteris establerts per a la concessió del distintiu. En l'avaluació d'enguany, corresponent a 2023, s'han tingut en compte 52 indicadors aplegats en categories de transparència de la corporació i informació per a la participació. En aquesta ocasió, l'equip universitari d'investigació ha inclòs algunes novetats referents a l'anonimització de les dades que apareixen en els documents accessibles al web municipal. Posteriorment, tota la informació recollida s’incorpora al Mapa Infoparticipa.

Enguany, la barra de la transparència s'ha elevat encara més, ja que dels 45 municipis que van assolir aquest guardó l'any anterior, només 17 han assolit mantenir-se en la cimera en aquest últim exercici satisfent el 100 % dels criteris avaluats.

En aquesta edició, l’onzena, han estat premiats 116 municipis catalans (entre ajuntaments, consells comarcals i diputacions), i 17 han aconseguit la màxima puntuació: Premià de Dalt, Arenys de Munt, Mataró, Barcelona, Calafell, Esplugues de Llobregat, Els Hostalets de Pierola, Fonollosa, L’Aldea, Manresa, Olesa de Montserrat, Premià de Dalt, Salou, Sant Climent de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Quirze del Vallès, Vic i Viladecavalls.

En el cas de l’Ajuntament de Premià de Dalt, aquest segell s’ha obtingut des de l’any 2015 i ho ha fet assolint la màxima puntuació en les darreres nou edicions.

Below Content Viewlet

Document Actions