Notícies

Navigation Bar

Premià de Dalt rep dilluns 23 de juny la Flama del Canigó

Above Content Body

Content Core

Logo Flama del Canigó La Flama del Canigó arriba dilluns 23 de juny a Premià de Dalt. L'arribada del foc que encén les fogueres de Sant Joan estarà acompanyada d´una festa de benvinguda que tindrà lloc inicialment a les 20.30h la plaça Calasparra de Premià de Mar i després hi haurà una cercavila des de ca La Teta, on l'arribada s'ha previst a les 21h, al pati de Sant Jaume, on té lloc la revetlla de Sant Joan, organitzada pel Cau l'Espolsada i la Societat Cultural Sant Jaume.

La festa de la Flama del Canigó és oberta a tothom, i constarà d´activitats diverses i de la lectura del manifest de la Flama escrit pel president d´Òmnium Cultural, Jaume Mateu. El llegirà l´actor i veí de Premià de Dalt, Àlex Casanovas.

La Flama del Canigó és el símbol de la unitat dels Països Catalans. Cada any milers de pobles d´arreu del país encenen les seves fogueres de Sant Joan amb el foc de la Flama del Canigó en el marc d´un procés força ritualitzat que s'inicia el cap de setmana anterior a la nit de la revetlla amb una trobada al peu del Canigó. La flama és tot l'any a la cuina del Museu de la Casa Pairal o Castellet de Perpinyà. Cada any el 22 de juny el foc surt del Castellet per encendre una foguera que es fa al cim de la muntanya del Canigó i des d'allà repartir-lo per totes les terres catalanes.

Below Content Viewlet

Document Actions