Notícies

Navigation Bar

Premià de Dalt rebutja la sentència contra els presos independentistes

El Partit dels Socialistes de Catalunya i Ciutadans no van assistir al Ple

Above Content Body

Content Core

El ple de l’Ajuntament de Premià de Dalt ha aprovat dimarts 15 d’octubre la moció de rebuig a la sentència emesa pel Tribunal Suprem contra els líders polítics independentistes. També s’ha acordat demanar l’amnistia per als presos i exiliats i el compromís amb el dret a l’autodeterminació.

La moció manifesta el rebuig a la sentència, reclama la llibertat immediata dels presos i preses polítiques i el retorn de les persones exiliades, mostra el compromís amb el dret a l’autodeterminació i reafirma el caràcter pacífic i no violent del moviment independentista. També exigeix al govern de l’Estat espanyol que respecti la legitimitat de les persones votades a les urnes.

Aprovada la moció, l’Ajuntament es compromet a treballar conjuntament amb el Parlament de Catalunya i s’adhereix a totes les mobilitzacions de rebuig a la sentència condemnatòria.

JUNTS i ERC van anunciar que renunciaven a l’assignació econòmica d’aquest Ple, mentre que la Crida va dir que la destinarà a la Caixa de Solidaritat i/o als CDR.

Moció de l’ACM i AMI

La moció la presentaven conjuntament el Govern (Junts per Premià de Dalt – Nou Impuls) i Esquerra Republicana de Catalunya i Crida Premià de Dalt, ambdós a l’oposició. Partit Socialista i Ciutadans no s’han presentat al Ple.

La moció ha estat redactada per l'Associació Catalana de Municipis (ACM) i l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) aprovada també en altres municipis d'arreu de Catalunya. En ella s'exposa que "la democràcia a l'Estat espanyol mostra símptomes inequívocs d'estar tocada de mort". El document també afirma que "aquest ha estat un judici polític que mai s’hagués hagut de produir" i es reafirma dient que "en democràcia votar no és cap delicte", tot reclamant la llibertat de totes les persones preses i exiliades polítiques, "perquè no han comès cap delicte", considera el discurs.

La moció també assegura que la sentència "suposa una vulneració dels drets polítics individuals de les persones condemnades, de les preses i exiliades polítiques, i una retallada dels drets i llibertats col·lectives". Així i tot, anuncia que "aquesta sentència no ens atura" i reivindica "el dret a treballar pacíficament per esdevenir República Catalana" i "mostrar l'adhesió de l'Ajuntament a totes les mobilitzacions de rebuig a la sentència".

Els portaveus dels tres grups polítics, Carles A. Medina (JUNTS), Quim Fornés (ERC) i Jaume Batlle (Crida) van coincidir en la necessitat de retornar a la política, d’estar a l’alçada del moment excepcional que viu Catalunya i ser al carrer i van reclamar la unitat davant l’atac a la democràcia que suposa la sentència del Tribunal Suprem que ha condemnat a 100 anys de presó al Govern de Catalunya del 130è President de Catalunya, Carles Puigdemont, a la President del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, així com als líders socials Jordi Cuixart i Jordi Sànchez. En acabar el Ple, el nombrós públic va intervenir amb crits de ‘llibertat’ i mostrant cartells amb el lema ‘Free tothom’.

 

 


Descarregueu-vos aquí la moció presentada

Below Content Viewlet

Document Actions