Notícies

Navigation Bar

Premià de Dalt prohibeix els coets i les fogueres per l’alt risc d’incendi

La Generalitat també prohibeix durant la Revetlla de Sant Joan enlairar fanalets encesos en qualsevol lloc de Catalunya per l'alt risc d'incendi que comporten. La restricció també afecta els correfocs i els castells de foc, que a més han d'estar autoritzats.

Above Content Body

Content Core

L'Ajuntament de Premià de Dalt ha decidit prohibir llençar coets i encendre fogueres en tot el terme municipal fins al 30 de juny de 2022. Conscients de les dates que s'apropen, en què els petards i les fogueres són molt habituals, el consistori ha exposat la seva decisió a través d'un ban de l’alcalde en el context d’alt risc d’incendi i la proximitat dels boscos a gran part del nucli urbà, en molts punts amb una distància inferior a 500 metres, la mínima que permet la llei de prevenció d’incendis forestals pel llançament de pirotècnia. 

En aquest context, s’ha decidit no autoritzar cap foguera ni llançament de voladors, coets, fonts i bateries de categoria F3 a cap indret del terme municipal de Premià de Dalt. Els únics petards autoritzats seran els de categoria F1 (bombetes, bengales de pal, sortidors …) i F2 (rodes, traques, bengales, carcasses, tubs xiuladors…).

L’Ajuntament també recorda a la població que no està permès llençar petards contra el mobiliari urbà (papereres, bancs, contenidors, subjectar els petards amb les mans ni llançar-los contra ningú, desar el material pirotècnic a les butxaques ni manipular petards des de balconades ni finestres. Cal recordar també que la distància de seguretat respecte als articles de la categoria F1 ha de ser igual o  superior a 1 metre; pel que fa als articles de la categoria F2 la distància ha de ser igual o superior a 8 metres.

El Consistori demana responsabilitat i que se segueixin en tot moment els consells per a la celebració de revetlles promoguts pel Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya i de Protecció Civil, i atendre en tot moment els requeriments que la Policia Local us pugui fer.

El ban és vigent des del 21 de juny de 2022 i fins al 30 de juny de 2022, ambdós inclosos.


Ban d'Alcaldia prohibició coets i fogueres 21 de juny de 2022

Below Content Viewlet

Document Actions