Notícies

Navigation Bar

Premià de Dalt, primer municipi de Catalunya amb la flota de vehicles policials 100% elèctrics

Avui 23 de maig de 2023 s’ha lliurat el primer d’aquests vehicles a la Policia Local

Above Content Body

Content Core

La Policia Local de Premià de Dalt ha rebut avui el primer vehicle 100% elèctric i a primers de juny es preveu que n’arribi l’altre. D’aquesta manera, el municipi esdevindrà el primer de tot Catalunya amb una flota de vehicles policials 100% elèctrics que promourà la mobilitat elèctrica, eficient i sostenible d’aquest cos de seguretat. El parc mòbil de rènting de la Policia Local el conformen 2 cotxes patrulla  i 1 moto elèctrica.

Els nous vehicles policials -model KIA Niro- també canvien de disseny. S’ha triat un model nord europeu, força visible fins i tot en condicions meteorològiques adverses. El cotxe disposa de càrrega ràpida (4 h) i càrrega normal (10-12 h). Aquesta adquisició s’acompanya de la licitació de carregadors elèctrics al municipi, un procés que arrencava el passat 15 de maig de 2023 en el decurs de la Junta de Govern Local.

Amb aquest pla de renovació, la Policia Local fa més sostenible mediambientalment la seva flota i contribueix a reduir les emissions de CO2 a l'atmosfera. A banda, aquest tipus de vehicles també suposa una menor despesa econòmica tant en el preu de l’energia que consumeixen com en el cost del manteniment, ja que en el cas d’aquests vehicles, és molt més econòmic que en la resta.

L’adquisició d’ambdós vehicles és fruit de l'Acord marc de mobilitat sostenible de la Central de Compres del Món Local de l'ACM, qui ha dotat de vehicles policials sostenibles a diversos municipis catalans, entre ells, Premià de Dalt en modalitat de rènting. Fins ara, un total de 359 ens locals s'han adherit a l'Acord marc de mobilitat sostenible, dels quals: 289 ajuntaments, 17 consells comarcals, 3 diputacions i 54 entitats municipals.

Actualment, més del 50% dels vehicles que s'adquireixen a través de la Central de Compresde l'ACM són elèctrics o híbrids. Amb l'objectiu de potenciar la mobilitat sostenible i més respectuosa amb el medi ambient, la Central de Compres va ampliar l'oferta de vehicles elèctrics i híbrids en modalitat de compra o lloguer en el nou Acord marc. Aquest, ofereix als ens locals cotxes i motocicletes de serveis policials i serveis generals elèctrics, híbrids, de benzina i de gasoil amb avantatges econòmics i procedimentals (ja que no han de licitar l'adquisició) i de plena seguretat jurídica gràcies a la compra agregada.

  

Below Content Viewlet

Document Actions