Notícies

Navigation Bar

Premià de Dalt posa en marxa un grup de treball cooperatiu per a trobar feina

Es tracta del projecte “COOP-JOB” que va arrencar el passat 25 d´abril

Above Content Body

Content Core

tREBALL EN EQUIPÉs una nova iniciativa del Servei Municipal d’Ocupació i Promoció Econòmica que té com a objectiu aprofitar els avantatges que ofereix el treball en equip per trobar un objectiu comú, en aquest cas, trobar feina. Una nova metodologia que parteix d'un grup de treball pilot per a millorar la motivació i l'autonomia de les persones en procés de recerca de feina.

Un grup de 6 persones es reuneix dos cops per setmana per a compartir experiències i trobar solució als principals entrebancs del que per a algunes persones esdevé un procés frustrant i dificultós. Les trobades han de complir un únic objectiu: trobar feina a l'hora que s'aprèn a superar les dificultats individuals, potenciant els recursos personals, a partir de les experiències comunes. Un dels dos dies setmanals també participa una tècnica/coordinadora per a supervisar l'evolució dels participants, tot i que aquests treballen de forma autònoma, i els ajuda a reflexionar sobre el procés de recerca de feina. Aquesta invitació a la reflexió provoca que sigui la mateixa persona aturada la que doni resposta i solució a la seva problemàtica.  

El treball col·lectiu aporta nombrosos avantatges com ara suport mutu, energia,  experiències, idees i recursos compartits, crea una rutina i compromet a dedicar temps a la recerca de feina, afavorint la constància.
Les experiències a altres països com Canadà o França, països impulsors d'aquesta iniciativa formativa, han demostrat l'alt nivell d'inserció laboral que resulta d'aquestes dinàmiques de grup. A mida que els participants avancen en el programa, els integrants adquireixen diferents eines que els serviran per afrontar la recerca de feina sota un prisma diferent i amb tècniques millorades.

El projecte finalitzarà la setmana del 20 de juny.

Below Content Viewlet

Document Actions