Notícies

Navigation Bar

Premià de Dalt permetrà l’ampliació de les terrasses de bars i restaurants sense cost

Per intentar pal·liar els efectes que els pugui ocasionar la reducció del 50% de l’aforament a partir de la fase 1 del pla de desconfinament

Above Content Body

Content Core

 

Els efectes de la crisi sanitària per la COVID-19 poden ser devastadors per als comerciants i restauradors del municipi i l’Ajuntament de Premià de Dalt, conscient d’això, està estudiant noves mesures per ajudar-los a pal·liar aquestes conseqüències.

Quan comenci la Fase 1 del desconfinament progressiu, i després de prop de 60 dies tancats, els bars i restaurants podran reobrir al públic les seves terrasses, limitant al 50% les taules permeses en l’any immediatament anterior. En tot moment, però, cal assegurar que es mantenen 2 metres de distància física entres les taules o grups de taules. Es pot incrementar la superfície destinada a terrassa, respectant la proporció del 50% entre taules i superfície disponible i augmentant també proporcionalment l’espai per a vianants en el mateix tram de la via pública en el que s’ubiqui la terrassa. A més, s’autoritzen les reunions en les terrasses d’hoteleria i restauració de fins a un màxim de 10 persones per taula o agrupació de taules.

Per mitigar els efectes negatius que les necessàries mesures de distanciament social poden ocasionar als restauradors, l’Ajuntament ampliarà l’espai disponible per a les terrasses de bars i restaurants, en tots aquells casos en què sigui possible fer-ho, sense cobrar-los.

Aquesta bonificació anirà a banda del paquet de mesures que l’equip de Govern va elaborar a finals del mes de març, que els eximia del pagament de la taxa d’escombraries i d’ocupació de la via pública durant tot el temps en què han hagut de romandre tancats.

L’alcalde, Josep Triadó, ha fet referència a la importància de recuperar la “nova” normalitat social, explicant que “tots tenim ganes de sortir, de retrobar-nos amb la família i amb els amics, però ho hem de fer amb seguretat i amb responsabilitat. Si les terrasses tenen més espai per poder oferir als seus clients les mateixes taules que sempre, també ens assegurem que es mantingui aquesta necessària distància física”. Aquesta mesura, segons l'alcalde, "començaria a ser una realitat amb l'inici de la Fase 1 i mentre duri l'estat d'alarma, respectant sempre el pas de vianants, les vies de trànsit o l'entrada a habitatges i comerços".

Tanmateix, cal tenir en compte que la previsió d’obertura de les terrasses i de l’ampliació de l’espai ha de confirmar-se en cada cas amb l’Ajuntament, atès que la decisió dependrà de les ordres ministerials que s’aprovin; de que es concretin les condicions de reobertura de bars i restaurants en la Fase 1; i, finalment, de que la comarca del Maresme passi a aquesta fase del pla de desconfinament progressiu.

 

Mesures del Govern municipal per a bars, cafeteries i restaurants 

  • Prèvia sol·licitud del titular de l’activitat, ampliarà, sempre que sigui possible, la zona de terrassa, encara que sigui a costa de l’aparcament de vehicles.
  • S’aplicarà la taxa pel número de les taules i cadires que es posin i no per la superfície concedida.
  • De les sol·licituds ja presentades i atorgades es retornaran les taxes en funció de les taules i cadires que realment es puguin col·locar i, si és possible, s’ampliarà la superfície per tal que l’activitat no perdi el número de taules previst.
  • No s’hauran de pagar les taxes corresponents als mesos en què no s’ha ocupat la via pública.

 

 

 

 

Below Content Viewlet

Document Actions