Notícies

Navigation Bar

Premià de Dalt, nou municipi que es declara territori català lliure

Above Content Body

Content Core

PleEl Ple ordinari que es va celebrar dilluns 10 de setembre va aprovar la declaració municipal d’independència de Catalunya amb els vots a favor dels 8 regidors de CiU i els 2 regidors  d’ERC i SI, respectivament. El PSC es va abstenir (5) mentre que els 2 representants del PP van votar en contra.
La moció la va presentar ERC i respecte el text inicial, es va suprimir el primer punt dels acords proposats, concretament el que establia que en un termini màxim de dos mesos el Parlament sotmetés a votació la declaració unilateral de sobirania nacional de Catalunya i convoqués un referèndum. Amb aquesta modificació que va proposar CiU es van aconseguir els 8 vots favorables de la federació nacionalista. El PSC es va abstenir i el seu cap, Jaume Cases, va dir que “la independència no és la nostra línia perquè ens decantem per un federalisme catalanista però respectem els grups municipals que la defensen”.

L’alcalde, Joan Baliarda, va comentar que “el PSC i el PP gairebé poden anar de la mà perquè quan el govern central ha estat en mans d’un o altre no s’ha avançat gens en els drets nacionals, cultura i llengua del nostre país”. Va agrair a ERC que hagués acceptat la supressió del termini a què instava la moció explicant que “la qüestió de fons és que encetem un camí que serà llarg però mantindrem fermament l’objectiu al que volem arribar que no és altre que la plena sobirania nacional. Mentre fem el camí, hem de tenir la clau de la caixa. És a dir, la hisenda pròpia”. Per l’alcalde, “l’Estat espanyol ens nega el pa i la sal, per tant no tenim cap altra sortida que la independència”.

En base a l’acord subscrit, l’Ajuntament de Premià de Dalt dóna ple suport a l’Assemblea Nacional Catalana en les diferents accions i estratègies que realitzi per a la llibertat de Catalunya.

Els antecedents a Premià de Dalt en el procés de construcció nacional

Any 2009

7 de novembre: Suport institucional a la presentació de Premià de Dalt decideix!
13 de desembre: “Premià de Dalt decideix” duu a terme la consulta popular sobre la independència de Catalunya. El 93% dels votants ho fan a favor.

Any 2011

20 de setembre: Premià de Dalt, moralment exclòs de la Constitución Española per acord de Ple.
10 d'octubre: Premià de Dalt aprova per Ple adherir-se a l’Associació de Municipis per la Independència de Catalunya (AMI).

Any 2012

23 d'abril: Per acord de Ple, Premià de Dalt queda moralment exclòs del domini de la monarquia espanyola i reprova la conducta del rei arran la cacera d’elefants de Botswana.
8 de juliol: Suport institucional a l’acte de presentació de l’Assemblea Nacional Catalana a la Societat Cultural Sant Jaume.
9 de juliol: El Ple acorda penjar la bandera estelada a la plaça de la Fàbrica, enfront el nou edifici de l’Ajuntament, i hissar-la en la celebració institucional de la Diada al passeig de Can Balet, al costat del monument commemoratiu de l’Onze de Setembre de 1714.
21 de juliol: L’alcalde rep la Marxa cap a la Independència i posteriorment trasllada una carta al president de la Generalitat, Artur Mas, perquè faci tot el possible per avançar en el procés de secessió de l’Estat espanyol i en l’organització d’una consulta popular sobre la independència.

Below Content Viewlet

Document Actions