Notícies

Navigation Bar

Premià de Dalt ingressa els seus impostos a l'Agència Tributària Catalana i reclama la sobirania fiscal

El regidor d´Hisenda, Josep Triadó, i la regidora de Solidaritat, Montse Assens, hi han abonat els impostos municipals, 47.000€. Els acompanyava el tresorer, Miquel Abad

Above Content Body

Content Core

Sobirania fiscal 4Dijous 18 d’abril, 11 municipis catalans han pagat els seus impostos directament a  l'Agència Tributària de Catalunya en lloc d'abonar-los directament al tresor de l'Estat. D’aquests, tres eren del Maresme, concretament, Alella, Arenys de Munt i Premià de Dalt.

En declaracions als mitjans de comunicació, Josep Triadó ha manifestat que l’acció que han protagonitzat és perfectament legal i que volen que sigui la Generalitat de Catalunya i no l’Estat espanyol qui gestioni els seus tributs. En breu, ha reclamat la sobirania fiscal. Triadó ha destacat que “l'única cosa que pretenen demostrar és que és perfectament legal pagar els impostos dels catalans a la Generalitat” i ha demanat que “el pas següent sigui que aquests diners es quedin a Catalunya per a cobrir les necessitats del nostre país”.

La legalitat d’aquest pagament està plenament garantida. De fet, la Generalitat també sosté que els ajuntaments són dins de la llei, ja que els impostos que han pagat a l'Agència Catalana seran transferits a Hisenda, de manera que el Govern català entén que tothom compleix amb les seves obligacions fiscals.

En aquesta mateixa línia, el conseller de presidència, Francesc Homs, ha anunciat que la Generalitat prepara un mecanisme perquè els ajuntaments puguin generalitzar aquesta pràctica tributària, cosa que hauria de ser el primer pas d'una futura hisenda pròpia catalana.

Els ajuntaments que han optat per pagar els seus impostos a Catalunya i no directament a Hisenda són a banda de Premià de Dalt, Alella i Arenys de Munt, Gallifa, Llinars del Vallès, Campdevànol, Ripoll, Sant Jaume de Llierca, Sant Julià de Llor i Bonmatí, Viladamat i Marçà.

Els onze consistoris han formalitzat el pagament dels seus impostos en les respectives delegacions de l'Agència Tributària Catalana a Barcelona, Girona i Tarragona, i a la capital catalana els alcaldes han estat acompanyats per una trentena d'integrants de l’ANC i dels membres de la plataforma 'Catalunya diu prou', qui els ha assessorat de com fer realitat aquesta acció de sobirania fiscal.

Els dos regidors de Premià de Dalt, Josep Triadó i Montse Assens, no ocultaven la seva satisfacció per haver exercit la sobirania fiscal, alhora que avançaven l'organització d'algun acte, conjuntament amb la secció local de l'ANC, per a promoure-la entre els empresaris, comerciants i professionals del municipi.

La decisió de pagar els impostos municipals directament a Catalunya la va anunciar el propi regidor, i alhora portaveu del govern municipal, Josep Triadó, en el decurs del Ple del mes d'abril.

sobirania fiscal 1   Sobirania fiscal 2

Sobirania fiscal 3   Sobirania fiscal 5

Below Content Viewlet

Document Actions