Notícies

Navigation Bar

Premià de Dalt i Premià de Mar signen el conveni de col·laboració del programa de barris amb el conseller en funcions de Política Territorial i Obres Públiques (PTOP)

El conveni permetrà impulsar el programa de rehabilitació integral de l´àrea de Santa Maria-Santa Anna-Tió. El projecte té un pressupost conjunt de 9,6 MEUR, dels quals 5 MEUR els aporta la Generalitat mitjançant la Llei de barris.

Above Content Body

Content Core

Imatge: Cedida per la Generalitat

Imatge cedida pel DPTOP barri Santa Maria Santa Anna Tió El conveni signat pels alcaldes de Premià de Dalt i Premià de Mar, Joan Baliarda i Miquel Buch, respectivament, amb el conseller en funcions del Departament de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, permetrà, al llarg dels propers 8 anys, una transformació del barri en àmbits tan diversos com ara urbanisme, infraestructures, equipaments, polítiques socials o formació, entre d´altres. En aquest sentit, es podrà portar a terme una millora de la connexió del barri amb els dos municipis; la dotació de nous equipaments i zones verdes; un increment de la qualitat de vida dels veïns (tant pel que fa al suport a entitats i associacions com a la rehabilitació d´habitatges), i es podrà potenciar la col·laboració entre el veïnatge i les administracions dels dos municipis. 

El barri Santa Maria-Santa Anna-Tió va néixer entre els anys 1960 i 1970 als marges del torrent Santa Anna, l'eix que marca el límit entre Premià de Dalt i Premià de Mar. El barri ocupa una superfície de 12,14 hectàrees, de les quals 7,65 corresponen a Premià de Dalt i 4,49 a Premià de Mar.

L'actuació a desenvolupar

El projecte presentat conjuntament pels ajuntaments de Premià de Dalt i Premià de Mar a la convocatòria d´enguany de la Llei de Barris té un pressupost total de 9,6 MEUR, dels quals 5 MEUR els aportarà la Generalitat, i quatre grans objectius:

  1. Garantir la connectivitat amb els dos nuclis urbans mitjançant l´eliminacio d'obstacles físics i l'atracció d'equipaments de ciutat.
  2. Potenciar l'espai públic interior del barri amb l´Eix Santa Anna-Tió.
  3. Incrementar la qualitat de vida i les oportunitats dels seus veïns, amb el funcionament en xarxa dels equipaments existents, actualment dispersos, i altres de nous.
  4. Establir mecanismes de col·laboració estables entre els ajuntaments de Premià de Mar i de Dalt, per tal de sumar esforços en la millora del barri.


Millora de l'espai públic i més zones verdes

A Premià de Dalt, s'impulsarà l'eixamplament de voreres i soterrament d´instal·lacions; la pacificació del trànsit; la remodelació i integració de la plaça Mil·lenari, el carrer mossèn Jacint Verdaguer i el torrent Fontsana en el nou espai central del barri, i l'eixamplament del camí del Mig fins al nou aparcament. Així mateix, es concediran ajuts per a la rehabilitació de patologies estructurals en els edificis i la instal·lació d'ascensors; es crearan xarxes de recollida d'aigua pluvial i s'instal·laran plaques fotovoltaiques a l´Espai Santa Anna. Finalment, s'impulsarà la millora del torrent Santa Anna des del camí del Mig fins al CEIP Santa Anna.

Below Content Viewlet

Document Actions