Notícies

Navigation Bar

Premià de Dalt i Premià de Mar presenten candidatura per a incloure el barri Santa Maria Santa Anna Tió en la Llei de Barris

Above Content Body

Content Core

Alcaldes de Premià de Dalt, Joan Baliarda, i Premià de Mar, Miquel Buch En una reunió mantinguda el passat dilluns 2 de març a l'Ajuntament de Premià de Mar,  els alcaldes de Premià de Dalt, Joan Baliarda, i Premià de Mar, Miquel Buch, i el cap de Servei de Planificació d'Habitatge i Millora Urbana (GSHUA) de la Diputació de Barcelona, Ferran Barba, van signar un acord per a presentar ambdós municipis a la convocatòria i actuar al sector Santa Maria Santa Anna Tió a través de la Llei de Barris.

La Llei de Barris -Llei 2/2004, de 4 de juny, de millora de barris, àrees urbanes i viles que requereixen atenció especial- pretén donar resposta a la rehabilitació integral dels barris que presenten problemàtiques específiques per tal d´evitar la seva degradació i millorar les condicions de vida dels seus habitants. Els principals objectius d´aquesta llei són:

  • Generar un instrument de redistribució social.
  • Promoure la rehabilitació integral de barris especials.
  • Emprendre accions de millora social per fomentar la cohesió i la integració en els barris.
  • Millorar la sostenibilitat ambiental.
  • Fomentar la dinamització econòmica.


Per accedir a la Llei que preveu l'atorgament de subvencions als municipis que tinguin un o més d'un barri que pugui ser considerat una àrea urbana d'atenció especial, els ajuntaments han de presentar un projecte d'intervenció integral. Els Ajuntaments de Premià de Dalt i Premià de Mar es comprometen a presentar les seves candidatures a la convocatòria per l'àmbit del barri Santa Maria Santa Anna Tió, en base a un únic projecte compartit i redactat per un equip professional a través de la Diputació de Barcelona. Aquest projecte es formalitzarà en dos documents independents, un per cada ajuntament.

La documentació que ambdós consistoris han de lliurar a l'equip professional contractat a través de la Diputació inclourà la descripció socioeconòmics, urbanística i ambiental del barri; les estratègies a desenvolupar i les prioritats que se'n deriven; i, en cas de resultar beneficiaris ambdues candidatures, l'òrgan de gestió del projecte serà únic i compartit mitjançant un conveni entre ambdues administracions.

Els Ajuntaments de Premià de Dalt i Premià de Mar aportaran la mateixa quantitat econòmica a la Diputació de Barcelona perquè aquesta elabori el projecte. Així, cal aportar 5.000€ abans del proper 19 de març de 2009.

Below Content Viewlet

Document Actions